r
Nosalty Logó

Garnélás rablónyárs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Baroness konyhája
Garnélás rablónyárs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    6295 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5457.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    2998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2408 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    25179 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 894 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott garnélát a fokhagymával ízesített fehérborban hagyjuk kiolvadni. Ha frisset használunk, akkor a fokhagymás borban pácoljuk 1-2 órát.
  2. Közben megtisztítjuk és felkarikázzuk az édesburgonyát és a csicsókát, felszeleteljük a lime-ot, cikkekre vágjuk és szétszedjük a lila hagymát és nagyobb kockára daraboljuk a kaliforniai paprikát.
  3. A nyárspálcikákra felváltva a garnélával vegyesen felfűzzük a zöldségeket. Hőálló sütőedénybe sorakoztatjuk a nyársakat. Sózzuk, borsozzuk és a rák páclevéből kb. 100 ml-t ráöntünk a zúzott fokhagymadarabkákkal együtt.
  4. A tetejét meglocsoljuk kb. 2 evőkanálnyi olívaolajjal és hőlégkeveréssel 180 fokon addig sütjük, amíg a zöldségek megpirulnak. Olívabogyóval színesített jégsaláta ágyon tálaljuk, amit a nyársról lehúzott sült lime levével meglocsolunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 195
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garnélás rablónyárs
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.