Fűszeres szilvaleves recept

Fűszeres szilvaleves
Fűszeres szilvaleves
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a recepetet Julee Rosso és Sheila Lukins The new Basics Cookbook- jában találtam. A leves nem különösen bonyolult, jótékonyan ötvözi a krémlevesek jóságát a forralt bor gyógyító erejével, minden hideg napon el tudnám kortyolgatni...
Felér egy orvossággal! Nem csak lábadozóknak :-D

hozzávalók / 3 adag

A szilvaleveshez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

Fűszeres szilvakrémleves, szilvakrémleves, vörösboros szilvakrémleves, vörösboros szilvaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát felöntjük a borral és a annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  2. Beletesszük a cukrot és a fűszereket, kb. fél órán keresztül főzzük.
  3. Kihalásszuk a citromhéjdarabkákat és botmixerrel homogénné mixeljük.
  4. Poharakba tálaljuk,  créme fraîche-sel szelídítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 48 084
elküldve: 15
receptkönyvben: 1 044
elkészítve: 34/51
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n sze, 2014-12-24 17:59

Ezt a levest választottam a karácsonyi ételsorba. Nagyon jól választottam!

Murhauz
Murhauz / Murhauz k, 2014-12-23 18:38

Sok receptben olvasom a Créme Fraiche-t mint spéci hozzávalót, és a legtöbben nem tudják mi az, hol lehet beszerezni. Ez nem más mint a tejföl franciául, nem sokban különbözik a sajátunktól. Ezért nem is értem miért kell puccosan crame fraiche-t irni...
Bocsánat, nem megbántani akartalak, amúgy a recept remek, karácsonyra csinálom :)

tuncsa
tuncsa szo, 2014-08-02 14:55

Isteni, már többször elkészítettem. Nem lehet megunni.

TRózsa
TRózsa k, 2012-01-31 19:49

Szia! Már régóta készülök elkészíteni ezt a levest. Csak azt nem tudtam eldönteni, hogy ez nyári leves hidegen, vagy téli melegen. A story-ból inkább az utóbbira tippelnék, viszont a kommentek ideje az előbbire utal.
Rózsa

Tmea
Tmea / Tmea szo, 2011-08-06 12:54

Nagyon finom, a héten már megfőztem egyszer, de tartok tőle, hogy ismétlés lesz belőle holnap...:-))

manga
manga h, 2011-07-18 22:20

nagyon jóóó, vajon ha most elrakott szilvabefőttből csinálom az is jó?

Meadow
Meadow / Meadow cs, 2011-01-13 18:00

Kedves Tria!

Nagyikám még a pre-botmixeriánus korszakban egy fém szitán törte át az ilyesmit, attól lett krémes. (Az öcsém nem ette meg a spenótot, ha darabok úsztak benne...)
Hátha a szilvával is működik :)

Üdv

Tria
Tria szo, 2011-01-08 14:12

Petra,
köszi, ki fogom próbálni, aztán majd írok, milyen lett! További szép napot!

petra
Petra / petra p, 2011-01-07 19:18

Tria,
habverővel sajnos nem lehet pürésíteni, homogenizálni a levest
szerintem darabosan is nagyon finom lehet, úgyhogy ez ne legyen akadály:-)

Tria
Tria p, 2011-01-07 17:40

Üdv! Ha nincs botmixerem, attól még el tudom készíteni valahogyan? Nagyon tetszik ez a leves! Habverővel is működik esetleg?

Gyermely2009
Gyermely2009 h, 2010-09-06 09:56

Fantasztikus a fenti krémleves.Köszönöm a receptet !!Én az édesszájúaknak picit édesített , kis tejszínhab halmokra mertem. Fenséges, nincs rá más szó !

WMesi
WMesi cs, 2010-08-05 22:35

Szia! Nagyon finom a leves, és gyönyörű a színe! :) A Créme fraîche-t nem volt még alkalmam megkóstolni, viszont volt itthon mascarpone, az remekül passzolt hozzá!

432