r
Nosalty Logó

Fügés-kecskesajtos focaccia

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
P.
Fügés-kecskesajtos focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1091 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    420 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1091 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4490 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    2772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    840 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 2184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az éleszőt a cukorral 2,5 dl langyos vízbe tesszük, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Langyos helyen (belangyosított sütő) konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, kivesszük a tálból, még egyszer jól átgyúrjuk, és kb. 4-5 dekás gombócokat tépkedünk belőle. Egy tepsibe téve, ellapogatjuk őket kb. fél centi vastagra, majd megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk még tengeri sóval.
  4. A fügéket 6 gerezdre vágjuk, és rárendezzük őket a focacciákra.
  5. Kevés sajtot morzsolunk mindegyikre, majd előmelegített sütőbe toljuk.
  6. A tészta szélének pirulásáig sütjük. A sütőből kivéve, még frissen megpermetezzük egy kis balzsamecettel, és a frissen összeaprított zöldfűszerekkel szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5103
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

pH besorolás: közepesen savasít Mindenképpen salátával. Kiválóan illik hozzá a baracköntetes madársaláta, ha ehhez készítjük, csak öntetet és a salátát vegyük hozzávalónak.  Ebből az adagból kb. 6-7 db focaccia lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen csak volt egy rakás fügénk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!