r
Nosalty Logó

Frankfurti zöld szósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Frankfurti zöld szósz
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 139 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    3754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss zöldfűszereket alaposan megmossuk és megszárítjuk, hogy ne legyenek vizesek. Nagyon apróra vágjuk őket, még a legapróbbnál is apróbbra, egészen addig, amíg a víz kiválik belőlük. Erre azért van szükség, mert ez fogja megadni a szósz zöld színét.
  2. A tejfölt és a natúr joghurtot elkeverjük egymással, majd mustárral, citromlével, fehérborecettel, sóval és borssal ízesítjük. Egy kevés mézet is adhatunk a hozzá, ezzel ellensúlyozva az ecet savanyúságát.
  3. A szószba keverjük a fűszereket és a fűszerekből kivált levet is.
  4. Fogyasztható azonnal, de még jobb egy éjszakát állni hagyni. Ezalatt összeérnek az ízek és sűrűsödik is a Grie Soß.
  5. Főtt tojással és főtt burgonyával kínáljuk, de kitűnő kísérője hús- és halételeknek is.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1023
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frankfurti zöld szósz
NapsütötteVidékünkön 173 recept

A Grie Soß Frankfurt legismertebb fogása, amit hagyományosan zöldcsütörtökre készítenek a legfrissebb zöldfűszerekből. Németországban annyira népszerű, hogy komplett vállalkozások épültek arra, hogy a hozzá szükséges fűszereket biztosítani tudják a fogyasztók számára. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a hétféle fűszernövényt idén a saját kertemben termeltem meg. Valamennyi csodálatos növény lett. A zöldeken kívül tejfölt (Schmand & Saure Sahne), egy kevés mustárt, fehérborecetet, citromlevet, sót és borsot tartalmaz a szósz, de természetesen több változatban készítik. A mustárból keveset használjunk, hiszen a mérsékelt ízű fűszereket nem szabad elnyomnia, a kis vérfűből szintén keveset aprítsunk bele a kesernyéssége miatt. A fűszereket tetszőleges arányban használhatjuk, de a 30 %-os arányt egyik se lépje túl. A Grie Soß mellé hagyományosan főtt tojást és főtt burgonyát (Pellkartoffeln) kínálnak, de kiváló kísérője lehet hús- és halételeknek is. A fűszereket cserepes növényként, vetőmagként szerezhetjük be, de a hazai boltokban fagyasztottan is megvásárolhatjuk. A szükséges zöldfűszerek: -petrezselyem -zamatos turbolya -kis vérfű -borágó -mezei sóska -metélőhagyma -kerti zsázsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek