Franciasaláta házi majonézzel recept

Franciasaláta házi majonézzel
Franciasaláta házi majonézzel
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pofonegyszerű saláta, ami valójában az orosz Olivier, más néven orosz hússalátából nőtte ki magát. Házi majonézzel az igazi, és ezzel a robotgépes módszerrel még gyors is!

hozzávalók / 8 adag

A salátához

Az öntethez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

franciasaláta, franciasaláta házi készítésű majonézzel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megpucoljuk, felkockázzuk. Sós vízben főzzük 15 percig, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és még 5 percig főzzük, majd leszűrjük őket.
  2. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és felkockázzuk, a csemegeuborkát szintén.
  3. Az összes felkockázott hozzávalót egy nagy tálba öntjük.
  4. A tojássárgákat gépi habverővel felverjük, és közben eleinte cseppenként, majd vékony sugárban hozzáöntjük a napraforgó olajat.
  5. Ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és mustárral, majd hozzáadjuk a tejfölt, és jól elkeverjük.
  6. Összeforgatjuk a salátalappal, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 61
össznézettség: 11 292
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
537 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

303