Fokhagymás harcsafilé paradicsomsalátával recept

Fokhagymás harcsafilé paradicsomsalátával
Fokhagymás harcsafilé paradicsomsalátával
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahogy mindig óckodtam a halak elkészítésétől, de kiderült, hogy az ilyen filék elkészítésénél nincs is egyszerűbb.  

hozzávalók / 2 adag

  • 1 nagyobb szelet afrikai harcsafilé (kb. fél kg)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • kb. 4 ek olívaolaj

Salátához:

  •  1/4 kg koktélparadicsom
  •  1 kis fej vöröshagyma
  •   feta sajt

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres harcsa fetás paradicsomsalival, fokhagymás-citromos harcsasült, pácolt harcsafilé paradicsomsalátával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsafilé szeletet 2 felé vágjuk, és beletesszük egy hőálló edénybe. Enyhén megsózzuk, rányomjuk a 4 gerezd fokhagymát, a citrom levét és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Majd meglocsoljuk olívaolajjal. Lefedjük fóliával, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a halacska pácolódik, a salátához félbevágjuk a paradicsomokat, karikára a lilahagymát és kis kockára a feta sajtot. Ezeket összekeverjük, és már kész is a sali.

  3. A hűtőből kivesszük a beízesített halat, és betesszük az előmelegített sütőbe, és 30 percig sütjük.

  4. Amíg sül a hal, addig kifőzünk hozzá köretként rizst. (Én gyors rizst szoktam, ami 10 perc alatt megvan.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1900 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 603
elküldve: 6
receptkönyben: 90
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Heti menü: Vicikó csodás főztje
Heti menü: Vicikó csodás főztje
A héten a NoSalty egyik legnépszerűbb szakácsának repertoárjából szemelgettünk. Vicikó receptjei ugyanis kiválóan ötvözik az igényességet, a hozzáértést és az otthonosságot.