Fokhagymás harcsafilé paradicsomsalátával recept

Fokhagymás harcsafilé paradicsomsalátával
Fokhagymás harcsafilé paradicsomsalátával
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahogy mindig óckodtam a halak elkészítésétől, de kiderült, hogy az ilyen filék elkészítésénél nincs is egyszerűbb.  

hozzávalók / 2 adag

  • 1 nagyobb szelet afrikai harcsafilé (kb. fél kg)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • kb. 4 ek olívaolaj

Salátához:

  •  1/4 kg koktélparadicsom
  •  1 kis fej vöröshagyma
  •   feta sajt

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres harcsa fetás paradicsomsalival, fokhagymás-citromos harcsasült, pácolt harcsafilé paradicsomsalátával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsafilé szeletet 2 felé vágjuk, és beletesszük egy hőálló edénybe. Enyhén megsózzuk, rányomjuk a 4 gerezd fokhagymát, a citrom levét és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Majd meglocsoljuk olívaolajjal. Lefedjük fóliával, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a halacska pácolódik, a salátához félbevágjuk a paradicsomokat, karikára a lilahagymát és kis kockára a feta sajtot. Ezeket összekeverjük, és már kész is a sali.

  3. A hűtőből kivesszük a beízesített halat, és betesszük az előmelegített sütőbe, és 30 percig sütjük.

  4. Amíg sül a hal, addig kifőzünk hozzá köretként rizst. (Én gyors rizst szoktam, ami 10 perc alatt megvan.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1900 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 900
elküldve: 7
receptkönyben: 92
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Vidám szendvicskészítés
Vidám szendvicskészítés
Minden étel fontos, mind szól valamiről, legyen szó akár reggeliről, uzsonnáról vagy hideg vacsoráról, érdemes az őszi szendvics-szezont feldobni néhány kreatív ötlettel! (x)