Fokhagymás harcsafilé paradicsomsalátával recept

Fokhagymás harcsafilé paradicsomsalátával
Fokhagymás harcsafilé paradicsomsalátával
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahogy mindig óckodtam a halak elkészítésétől, de kiderült, hogy az ilyen filék elkészítésénél nincs is egyszerűbb.  

hozzávalók / 2 adag

  • 1 nagyobb szelet afrikai harcsafilé (kb. fél kg)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • kb. 4 ek olívaolaj

Salátához:

  •  1/4 kg koktélparadicsom
  •  1 kis fej vöröshagyma
  •   feta sajt

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres harcsa fetás paradicsomsalival, fokhagymás-citromos harcsasült, pácolt harcsafilé paradicsomsalátával

elkészítés

  1. A harcsafilé szeletet 2 felé vágjuk, és beletesszük egy hőálló edénybe. Enyhén megsózzuk, rányomjuk a 4 gerezd fokhagymát, a citrom levét és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Majd meglocsoljuk olívaolajjal. Lefedjük fóliával, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a halacska pácolódik, a salátához félbevágjuk a paradicsomokat, karikára a lilahagymát és kis kockára a feta sajtot. Ezeket összekeverjük, és már kész is a sali.

  3. A hűtőből kivesszük a beízesített halat, és betesszük az előmelegített sütőbe, és 30 percig sütjük.

  4. Amíg sül a hal, addig kifőzünk hozzá köretként rizst. (Én gyors rizst szoktam, ami 10 perc alatt megvan.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1900 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 048
elküldve: 6
receptkönyben: 89
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)