Ferenczi-féle céklalé recept

1 adag
492
kcal
Ferenczi-féle céklalé
Ferenczi-féle céklalé
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az 50-es években élt hazánkban egy derék kis orvos. Körzetében gyakran ajánlgatta betegeinek, majd a szakirodalomban közzé is tette receptjeit: bizonyos kórok gyógyítására céklalé ivókúrát javasolt.
Még a BioNass-om kapcsán akadtam Dr. Ferenczi Sándor receptjeire, ugyanis a BioNass előállításakor számottevő mennyiségű natúr zöldséglevet kapunk melléktermékként, amelyek közül a céklalé nem csupán rettentő egészséges, de úgy, ahogy van nagyon finom is. Ferenczi doktor ötlete pedig még komplexebbé teszi a hatást.
SEMMIKÉPPEN sem mondom, hogy gyógyítsuk betegeinket önhatalmúlag céklalével, de azt igenis ajánlom, hogy így a böjt idején tartsunk méregtelenítő kúrát. Az egyik lehetséges megoldás például a Ferenczi-féle céklalé.  

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Naponta frissen keverjük, három adagban fogyasszuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros-citromos céklalé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összeöntjük.
  2. Jól összekeverjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 536
elküldve: 3
receptkönyben: 221
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (9)

Tibiapu
Tibiapusze, 2014-03-19 23:27

Hali mi van akkor ha lefőzöd és otána turmixolod? Mennyit veszít a Nitrát tartalmából?
Köszi

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikócs, 2014-03-20 11:38

Nem értem a kérdést, Tibiapu. Mi köze a főzésnek a nitrát-tartalomhoz? Számottevő nitrát-tartalmú zöldségből ne készíts se levest, se ivólevet, se semmit, az a tanácsom.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikócs, 2014-03-20 19:09

Ne haragudj, Tibiapu, ebből a vitából én kimaradnék. Sajnos ma már mindenre és mindennek az ellenkezőjére találsz érveket a neten, nagyon elburjánzott a 'megmondó emberek' száma, és igen szerteágazók a vélemények. Magam a magas nitrát-tartalmat a túlzott műtrágya (pl. pétisó) adagolásnak tulajdonítom, károsnak tartom, de ez csak én vagyok. A műtrágyák használata rengeteget változott az elmúlt időkben, nem előnyükre, és fizetik a 'tudóst', aki megmagyarázza, miért is jó ez nekünk, fogyasztóknak (amiképpen a gyógyszerügynökök is...).
A kérdés rém összetett (ti. a műtrágyák mellett a növényvédő szerek is rohamos tempóban 'korszerűsödnek', millió élelmi adalék, a hatás pedig összegeződik - nem lehet egyetlen komponens hatását önmagában tesztelni)
Mindenki maga döntse el, mit tart saját maga számára követendő eszmének - és ez a legjobb tanácsom. Bocsánatot is kérek, ha bárkit más irányba vittem volna.

HZ1012
HZ1012h, 2011-12-05 20:44

Nem akarok belekotnyeleskedni és a szerző helyett válaszolni, de mégis: Céklát megtisztítod, esetleg meghámozod, persze nyersen, aztán gyümölcscentrifugába vele.

492