r
Nosalty Logó

Feltekert karaj Abdul konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Abdul
Feltekert karaj Abdul konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4252 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 850 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    382.7 g

Zsír

  • Összesen
    256.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9439.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    441 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    3740 mg
  • Nátrium
    4531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 4252 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajhúst hosszában egy jó éles késsel elkezdjük felvágni úgy, hogy ki lehessen teríteni. Kb. egy centi vastagság a jó. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, és teszünk rá ételízesítőt.
  2. Ráfektetjük a szalonna csíkokat, majd nagyon vékony szeletben a kétféle répát. (A legjobb hámozóval csíkozni!!) Rátesszük a sonkákat és az apróra vágott fokhagymát. Nagyon vékonyra felcsíkozzuk a kolbászt (kb. akkorára, mint amilyen széles a husi), és ezeket is ráfektetjük.
  3. Óvatosan elkezdjük feltekerni, de közben a husi külső részét folyamatosan sózzuk, borsozzuk. Összetűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval, vagy össze is köthetjük.
  4. A tepsibe a maradék répákat hosszában felvágjuk (ha nem marad, vegyünk elő újabbat), és fektessük a tepsi aljába. A hagymát is vágjuk fel nagyobb karikákra, és azokat is tegyük a tepsibe.
  5. Rakjuk úgy össze, hogy rátudjuk tenni a húst, amit sütés elött bekenünk gulyáskrémmel (lehet ez is csípős). (Én szórtam a tetejére még majorannát.) Öntsük alá a bort, és tegyük bele a zsírt is.
  6. Alufóliával fedjük le, és tegyük a sütőbe. Pároljuk 45-50 percet nem teljesen a legalsó részen. Miután levettük a fóliát, tegyük vissza középtájra még egy bő fél órára. A saját levével néha locsoljuk meg. Akkor jó, ha már a teteje szép piros.
  7. Kicsit hagyjuk hűlni, majd húzzuk ki a hústűket, és vágjuk fel. Köretnek bármit adhatunk: krumplipürét, sült krumplit, rizst vagy csak friss kenyeret. Én sütöttem hozzá kenyeret. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x16x5
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7540
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Ajánló

Bárkinek, aki szereti kipróbálni a húsos dolgokat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez csak egy hirtelen jött ötlet volt nekem, hogy ne mindig csak rántott husi legyen karajból. Szeretek kipróbálni dolgokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek