Feketeerdő torta Zsuzsi konyhájából recept

Feketeerdő torta Zsuzsi konyhájából
Feketeerdő torta Zsuzsi konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is imádtam ezt a tortát. Mivel imádok sütni, addig nyomoztam és kutattam, míg nem a kezembe akadt ez a recept. Elkészítettem, nagyon ízlett mindenkinek. Azóta, minden évben legalább kétszer-háromszor elkészítem. Unokahúgom minden születésnapjára ezt kéri tőlem :)

hozzávalók / 12 adag

A tortalaphoz

A töltelékhez

A díszítéshez

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

feketeerdő-torta, csokoládétorta meggyel, meggyes csokitorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját 10 dkg cukorral habosra verjük. A vaníliás cukrot, a csokoládét és a mandulát hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd ezt is belekeverjük a tojássárgájához. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  2. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd kivajazzuk és belisztezzük. Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 45-50 perc kell neki, de tűpróbával ellenőrizzük, az a legbiztosabb. A sütőből kivéve rácsra tesszük hűlni. Mikor teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.
  3. A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk.16 szem meggyet félreteszünk díszítésnek (én ennyi szeletet szeretnék, de lehet 12 szelet is, akkor 12 szem meggyet kell félretenni). A tejszínt habbá verjük a porcukorral.
  4. Összeállítás: Az alsó és középső lapot meglocsoljuk meggylével és/vagy meggypálinkával. A tejszín 1/3 részét rákenjük, majd a meggy felét szépen rásorakoztatjuk. Rátesszük a második lapot, erre a a tejszín második harmadát rákenjük, majd a maradék meggyet ráhelyezzük. Befedjük a harmadik lappal.
  5. Mielőtt bevonjuk a torta külsejét a habbal, félreteszünk belőle egy keveset a habrózsákhoz. Egy habzsákba töltjük, majd 16 kis halmot nyomunk csillagcsőrrel a tortára körbe. Minden habrózsa közepébe egy nagyon jól lecsepegtetett meggyszemet ültetünk. Majd a csokoládéforgáccsal díszítjük a tetejét és az oldalát is.
  6. Jó étvágyat!

Tipp: Egy szép tálcára vagy tortatálra egy tortacsipkét teszünk. A szélére sütőpapírt teszünk, amit majd a díszítés végeztével eltávolítunk, így tiszta marad a tortacsipke.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 953
elküldve: 6
receptkönyvben: 110
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

safinyuszi
safinyuszi v, 2013-06-02 07:14

Sziasztok!Lenne egy kérdésem!Nem kaptam darált mandulát és egészet vettem.A barna hártyát leforrázzam mielőtt ledarálom vagy nem szükséges?Köszi

612