r
Nosalty Logó

Fehércsokimousse-torta tükörglazúrral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Fehércsokimousse-torta tükörglazúrral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krém

Tükörglazúr

Összesen 1892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krém

Tükörglazúr

Összesen 11347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krém

Tükörglazúr

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 1892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    579.8 g
  • Telített zsírsav
    342 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12827.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    3947 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    4188 mg
  • Nátrium
    4113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1413.3 g
  • Cukor
    1320 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    542 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    2183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2781 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2048 micro
Összesen 11347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Krém

Tükörglazúr

Elkészítés

Krém

  1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük. A sárgájához kimért cukrászhabot közepes lángon felmelegítjük, de nem forraljuk, majd lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a sárgájás habot és sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levéve beleöntjük a kockákra tördelt fehércsokit és addig keverjük, míg teljesen felolvad benne. Folpackot tapasztunk az edényben a krém felületére, hogy ne bőrösödjön, hagyjuk langyosra hűlni, majd hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen lehűlni.
  3. A krémhez kimért cukrászhabot keményre verjük, majd belekeverjük a hűtőből kivett krémet és egyneművé keverjük egy spatulával. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
  4. Elkészítjük a piskótánkat, ujjnyi vastag lappá vágjuk, majd a kiválasztott sűrű dzsemmel vagy karamellel vastagon tetejét megkenve, fagyasztóba tesszük addig, amíg a máz a tetején rá nem fagy. Vigyázat, ha túl lágyat választunk, elfolyósíthatja a mousse-t vagy eláztathatja a piskótánkat. (A képen látható moussetortához én vörösbársony piskótát és sós karamellt választottam.)
  5. Amikor a piskótánk szépen megdermedt a fagyasztóban, a krémet a piskótánál nagyobb szilikonos tortaformába kanalazzuk és a közepébe nyomjuk a piskótalapot úgy, hogy a krém csak a tetejét és a széleit lepje el, az alja pedig szabadon maradjon a krém magasságában. Fontos a krém esetében a szilikonos formaanyag, mert ez segít a tökéletes forma és formából való hibátlan eltávolítás sikerében törés és sérülések nélkül. Egy éjszakára fagyasztóba tesszük.
  6. A mousse-t kivesszük a fagyasztóból, rácsra tesszük, a rács alá tepsit teszünk és finoman, lassan lehúzzuk a szilikonformát róla. A mousse közepére csorgatjuk a sima glazúrt, majd amikor már teljesen befedte, rálocsoljuk a csillámos glazúrt is. Hamar fog megdermedni a langyos glazúr a jéghideg mousse-on, így amint lecsepegett róla az utolsó csepp felesleg is, gyorsan áttesszük a rácsról a felszolgálásra szánt tálcára és hűtőbe tesszük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Tükörglazúr

  1. Másnap elkészítjük a glazúrt. A zselatinlapokat beáztatjuk egy tál vízben, 5 percig hagyjuk megszívni magát. Egy edényben elkeverjük a kimért vizet, cukrot, sűrített tejet és állandó kevergetés mellett felforrósítjuk. Levesszük a tűzről, majd felmarkoljuk a zselatinlapokat, kezünkkel kicsit kinyomkodjuk és belekeverjük.
  2. Amikor felolvadt benne, hozzáadjuk a kockákra tördelt fehércsokit, hagyjuk picit felolvadni, majd elektromos habverővel alacsony fokozaton két percig kevergetjük, mialatt hozzácsepegtetjük a tetszőleges színű ételfestéket. Fém szűrő felett átszűrjük a glazúrt, 200 ml-t kiveszünk belőle, amiben elkeverjük az ételcsillámot és hagyjuk őket langyosra hűlni.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 207
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehércsokimousse-torta tükörglazúrral
Picipiros 71 recept

Hozzávalók

Krém

Tükörglazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek