Eperdzsem 3. recept

Eperdzsem 3.
Eperdzsem 3.
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem, ha az éléskamrámban minden megtalálható.
Most épp eperszezon van, ezért készült az eperdzsem, amit majd reggelire, és palacsintába fogunk elhasználni.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki nem szereti, mert magos az eper, akkor gyümölcscentrifuázza ki, és a különválasztott gyümölcspépet főzze be dzsemnek. Úgy is nagyon finom lesz, csak nem lesznek benne eperszemek. Az íze és az illata azonban tökéletesen a nyarat idézi.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk.
  2. Ép zománcú lábosban összekeverjük a cukorral és a dzsemfixálóval. /Legjobb  fényes edényben készíteni./
  3. Feltesszük főni, és közben óvatosan megkevergetjük, hogy az eprek ne törjenek össze.
  4. Belereszeljük a citrom héjat, és belecsepegtetjük a citrom levet. /Negyed citom leveét és héját./
  5. Ha felforr, 5 percig tovább forraljuk.
  6. Frissen mosott, kiforrázott befőttes üvegekbe töltjük.
  7. Lezárjuk, száraz dunsztba tesszük. Jól betakarjuk, hogy minél lassabban hűljön ki.
  8. 2-3 nap múlva mehet a kamrába.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 55 662
elküldve: 11
receptkönyvben: 371
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shephard
Shephard cs, 2012-06-07 23:05

Szia!

Ma készültem el a lekvárral 10 kg eperből, jó kis recept, egyszerű, gyors, és persze nagyon finom, köszönöm :)

1250