Egyszerű fokhagymás sült oldalas recept

Egyszerű fokhagymás sült oldalas
Egyszerű fokhagymás sült oldalas
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem ennél a hagyományos, közkedvelt ételnél a "kevesebb több" érvényesül maximálisan. Így finom, ahogy van, a maga egyszerűségében. A legtöbb főzelékhez pompásan passzol, de akár egy krumplipüré is rendkívülien megörül neki.

Továbbá mi is megtudunk neki örülni, ha éppen már hidegen, egy finom szelet kenyérrel esszük, a megsült fokhagymákkal együtt, amiket még véletlenül sem felejtünk el kikapirgálni a tepsiből. :-)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült oldalas, fokagymás oldalas, sertésoldalas sütőben sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk.
  2. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot.
  3. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat.
  4. A fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a húsdarabok közé szórjuk.
  5. A sütőt 210 °C-ra bekapcsoljuk.
  6. Betesszük a tepsit, és a húsok mindkét oldalát egyszer megfordítva megpirítjuk, kb. 45 perc.
  7. Majd alufóliával lefedjük, azt alaposan a tepsi szélére nyomkodva.
  8. Visszatesszük a sütőbe, amit visszaállítunk 190 °C-ra, és omlós puhára sütjük, kb 1 óra alatt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 406
össznézettség: 263 228
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 345
elkészítve: 134/137
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb p, 2016-11-11 19:04

Nekem sajnos kiszáradt. De nagyon. Élvezhetelenül száraz lett, nem tudom miért. Legközelebb csak öntök alá kis vizet az alufóliázás előtt.

L. Hedvig
L. Hedvig p, 2017-05-05 13:43

Ha nem elég zsíros a hús, hogy kisüljön belőle a szaft/zsír, akkor bizony kell alá néhány kanál zsír vagy olaj. És miután általában nem elég neki az 1 órányi sütés, hanem legalább 2, nyugodtan mehet alá 1 dl víz. A vízbe szoktam morzsolni egy leveskockát.

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs szo, 2016-06-25 19:50

Én fokhagymás fűszer keveréket összekeverek olajjal,ebbe forgatom bele a darabokra vágott oldalast és úgy teszem tepsibe.A többi ugyanaz,mint ahogy Vicikó írta♥

n_Jucuska
n_Jucuska v, 2015-10-18 13:30

Most csináltam meg ebédre és valami isteni porhanyós lett. Nem gondoltam volna, hogy ennyi fűszerrel ilyen ízletes lesz és tényleg nem kellett alá víz sem. Igaz én egy pici zsírt és olajat azért csak tettem, illetve karikára vágott vöröshagymát is. Ezentúl szerintem csak ez alapján fogom sütni az oldalast. Köszi ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet.

witch
witch / witch v, 2015-06-07 11:58

Nagyon egyszeru es nagyon-nagyon finom, koszi Vici! Tenyleg nem kellet se zsiradek, se viz ala, mert tokeletes lett. :o)

L♥ve, witch

szaboklarikosd
szaboklarikosd h, 2014-04-21 07:35

Te Vicikó! Ez alá se viz, se zsiradék nem kell? Tudom, hogy az oldalas zsiros, de....Köszi

b-n
b-n h, 2014-04-14 13:26

Hagyományos, egyszerű és nagyon-nagyon finom!

zsofi03
zsofi03 sze, 2013-03-20 20:11

Nagymamánál az egyik kedvenc vacsorám a hideg sült oldalas kenyérrel, zöldségekkel. Jó ,h. feltetted a receptet:)

vicikó
Vicikó / vicikó szo, 2013-03-23 21:49

Kedves Zsófi, igazán nincs mit, sőt szívesen!;-)

Örülök, hogy Te is szereted!:-)

Üdv:-) Vici

493