Édes céklabefőtt recept

Édes céklabefőtt
Édes céklabefőtt
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a céklát, de a bolti nekünk túl ecetes. Ezt a receptet Anyukámtól kaptam, Ő mindíg így készíti, és imádjuk. Cukrot mindenki a saját ízlése szerint tegyen bele.

Ebből az adagból négy üvegynyi befőtt lett.

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cékla befőttnek, céklabefőtt, cékla télire
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat alaposan megmossuk, és puhára főzzük.
  2. Hagyjuk kihűlni, és meghámozzuk.
  3. A meghámozott céklákat negyedeljük, és a negyedeket felkarikázzuk. (Ha kicsik a céklafejek, elég felkarikázni.)
  4. A céklákhoz adjuk a cukrot, az ecetet, a tormát és a legvégén a Na-benzoátot.
  5. Alaposan összeforgatjuk.
  6. Egy napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Megkóstoljuk, ha nem túl édes, nem túl ecetes, ízesíthetjük még.
  8. Alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe töltjük, és lezárjuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 13 282
elküldve: 4
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anya-banya
Anya-banya v, 2012-06-03 13:53

A torma friss reszelt, vagy üveges? És még egy kérdés.....meddig áll el?

veressandrea
Andi80 / veressandrea h, 2012-06-04 09:37

Kedves Anya-banya, Üveges tormát használtam. Eddig még nem készítettem olyan nagy mennyiséget egyszerre, az is egy hónapon belül elfogyott ( addig biztosan eláll ), de a Na-benzoát is segít a tartósításban. Üdv, Andi

105