Dinsztelt paprika recept

Dinsztelt paprika
Dinsztelt paprika
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dinsztelt paprikát családi recept alapján készítem. Nyáron mindig kerül a sülthús mellé. Úgy készítem, ahogy anyutól láttam, anyu pedig úgy készíti ahogy a nagymamájától látta...

hozzávalók / 2 adag

A paprikához

  • 10 közepes db tv paprika (általában sárga paprikából vagy pirulásnak indultnaranszínűből)

Az ecetes léhez

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

abált paprika
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ecetes lé hozzávalóit egy lábosba tesszük és elkezdjük melegíteni. (A lé olyan mennyiségű legyen, hogy nagyjából fedje el a paprikákat, vagyis bő levet kell készíteni, hogy tudjanak miben megfőni.)
  2. A megmosott paprikákat késsel átszúrjuk és a meleg lébe tesszük, kb. 20-30 percig főzzük fedő alatt, de ne főzzük szét!
  3. Lével együtt, melegen vagy langyosan tálaljuk. (Amikor fogyasztjuk, a paprikában lévő levet engedjük ki úgy, hogy a korábban késsel ejtett szúrást most tovább vágjuk a paprika csúcsa irányába és így ki tud csorogni a lé.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 516
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Polyák Zsuzsanna
Polyák Zsuzsanna Tue, 2013-08-20 16:28

Szeretném kipróbálni, csak nem tudom eláll e tartósítószer nélkül? Elég a zsír ami elzárja az üveg száját?

Batta Györgyné
Batta Györgyné Sun, 2011-07-31 14:33

 Télire nem mertem eltenni ezt a finomságot ,viszont még januárban kaptam kápia paprikát és abból megcsináltam vagy négy alkalommal még ebben a hideg időszakban Sajnálom hogy ilyen későn jutott az eszembe, hogy ezt megirjam . Nagyon szeretjük!!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2010-08-09 14:07

Még nem tettem el télire ezt a fajta paprikát, (viszont vastaghúsú piros paprikát olajosan igen). Meg lehet próbálni....a lényeg, hogy a zsiradék az üveg tetején légmentesen zárjon és rövidebb ideig kell a paprikát főzni, csak egy kicsit puhuljon...szerintem:)

Batta Györgyné
Batta Györgyné Sat, 2010-08-07 11:26

Már három adagot készitettem ebből a nagyon finom savanyuságból! Az érdekelne ,hogy télire lehetne -e tartósitottként eltenni?

faluska
faluska Sun, 2010-07-25 12:20

többször olvastam, de nem találom, hogy a zsirral mi történik?....

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Sun, 2010-07-25 12:44

Kedves faluska! Ott áll a receptbe: "Az ecetes lé hozzávalóit egy lábosba tesszük és elkezdjük melegíteni"- ide tartozik a zsír is.:D
Üdv.R.

kiccs
kiccs Fri, 2010-07-16 12:57

Kedves Tündér!
A paprikád óriási sikert aratott, a hétvégére ismét ilyet rendelt a család.
Köszönöm a receptet, üdvözlettel Judit

k.margaréta
k.margaréta Sat, 2010-07-10 06:34

Kedves Tündér!

Köszönöm a gyors válaszodat, el is készítem a paprikát, nagyon gusztusos!
Margit

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-07-09 20:09

Kedves Judit!
Természetesen készítheted olívaolajjal, kicsit más lesz, de nem fogja elrontani:) Sőt, így is finom lesz! (A régi családi recept szerint zsírral készítjük, hiszen a falusi háztartásokban jellemzően zsírral főztek. Szerintem a dédnagymamám nem nagyon tudta, mi lehet az az olívaolaj:)))

kiccs
kiccs Fri, 2010-07-09 19:55

Kedves Tündér!
Mit szólnál, ha a zsírt oliva olajjal helyettesíteném??
Üdvözlettel: Judit

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-07-09 19:26

Kedves Margit!

Általában 10 %-os ecetet használok.A 20%-os ecetből lehet kevesebb, vagy több víz kell hozzá. (Akármilyen ecetet használok, legtöbbször megkóstolom a levet, elég édes-e, sós-e, ecetes-e stb. Végül is ízlés dolga, ki hogy szereti...Meg aztán a kanalak sem egyformák....Szóval, szerintem kóstold is meg:)

k.margaréta
k.margaréta Fri, 2010-07-09 13:07

Kedves Tündér!
Azt mondd meg kérlek, hogy 10 %-os vagy 20 %-os ecet kell. Nekem utóbbi van itthon.
Köszi
Margit

206