Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dinsztelt paprika

Dinsztelt paprika
Dinsztelt paprika
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dinsztelt paprikát családi recept alapján készítem. Nyáron mindig kerül a sülthús mellé. Úgy készítem, ahogy anyutól láttam, anyu pedig úgy készíti ahogy a nagymamájától látta...

hozzávalók / 2 adag

A paprikához

  • 10 közepes db tv paprika (általában sárga paprikából vagy pirulásnak indultnaranszínűből)

Az ecetes léhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ecetes lé hozzávalóit egy lábosba tesszük és elkezdjük melegíteni. (A lé olyan mennyiségű legyen, hogy nagyjából fedje el a paprikákat, vagyis bő levet kell készíteni, hogy tudjanak miben megfőni.)
  2. A megmosott paprikákat késsel átszúrjuk és a meleg lébe tesszük, kb. 20-30 percig főzzük fedő alatt, de ne főzzük szét!
  3. Lével együtt, melegen vagy langyosan tálaljuk. (Amikor fogyasztjuk, a paprikában lévő levet engedjük ki úgy, hogy a korábban késsel ejtett szúrást most tovább vágjuk a paprika csúcsa irányába és így ki tud csorogni a lé.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 662
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

abált paprika

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Polyák Zsuzsanna
Polyák Zsuzsanna Tue, 2013-08-20 17:28

Szeretném kipróbálni, csak nem tudom eláll e tartósítószer nélkül? Elég a zsír ami elzárja az üveg száját?

Batta Györgyné
Batta Györgyné Sun, 2011-07-31 15:33

 Télire nem mertem eltenni ezt a finomságot ,viszont még januárban kaptam kápia paprikát és abból megcsináltam vagy négy alkalommal még ebben a hideg időszakban Sajnálom hogy ilyen későn jutott az eszembe, hogy ezt megirjam . Nagyon szeretjük!!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2010-08-09 15:07

Még nem tettem el télire ezt a fajta paprikát, (viszont vastaghúsú piros paprikát olajosan igen). Meg lehet próbálni....a lényeg, hogy a zsiradék az üveg tetején légmentesen zárjon és rövidebb ideig kell a paprikát főzni, csak egy kicsit puhuljon...szerintem:)

Batta Györgyné
Batta Györgyné Sat, 2010-08-07 12:26

Már három adagot készitettem ebből a nagyon finom savanyuságból! Az érdekelne ,hogy télire lehetne -e tartósitottként eltenni?

faluska
faluska Sun, 2010-07-25 13:20

többször olvastam, de nem találom, hogy a zsirral mi történik?....

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Sun, 2010-07-25 13:44

Kedves faluska! Ott áll a receptbe: "Az ecetes lé hozzávalóit egy lábosba tesszük és elkezdjük melegíteni"- ide tartozik a zsír is.:D
Üdv.R.

kiccs
kiccs Fri, 2010-07-16 13:57

Kedves Tündér!
A paprikád óriási sikert aratott, a hétvégére ismét ilyet rendelt a család.
Köszönöm a receptet, üdvözlettel Judit

k.margaréta
k.margaréta Sat, 2010-07-10 07:34

Kedves Tündér!

Köszönöm a gyors válaszodat, el is készítem a paprikát, nagyon gusztusos!
Margit

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-07-09 21:09

Kedves Judit!
Természetesen készítheted olívaolajjal, kicsit más lesz, de nem fogja elrontani:) Sőt, így is finom lesz! (A régi családi recept szerint zsírral készítjük, hiszen a falusi háztartásokban jellemzően zsírral főztek. Szerintem a dédnagymamám nem nagyon tudta, mi lehet az az olívaolaj:)))

kiccs
kiccs Fri, 2010-07-09 20:55

Kedves Tündér!
Mit szólnál, ha a zsírt oliva olajjal helyettesíteném??
Üdvözlettel: Judit

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-07-09 20:26

Kedves Margit!

Általában 10 %-os ecetet használok.A 20%-os ecetből lehet kevesebb, vagy több víz kell hozzá. (Akármilyen ecetet használok, legtöbbször megkóstolom a levet, elég édes-e, sós-e, ecetes-e stb. Végül is ízlés dolga, ki hogy szereti...Meg aztán a kanalak sem egyformák....Szóval, szerintem kóstold is meg:)

k.margaréta
k.margaréta Fri, 2010-07-09 14:07

Kedves Tündér!
Azt mondd meg kérlek, hogy 10 %-os vagy 20 %-os ecet kell. Nekem utóbbi van itthon.
Köszi
Margit

206
tv paprika 10 közepes db
ecet 1 dl
víz 8 dl
3 tk
cukor 2 ek
fekete bors 10 szem
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 2 db
mangalica zsír 1 ek