r
Nosalty Logó

Cukormentes, mézes zserbó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Cukormentes, mézes zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5134.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    2651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához a 2 tojást, 50 g margarint, mézet és 25 g édesítőt egy fém tálban kézi habverővel simára keverünk.
  2. Ha alaposan elkevertük, gőz fölött krémmé főzzük.
  3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 400 g lisztet.
  4. Vizet csak annyit adjunk hozzá, amennyit felvesz és még nyújtható marad. Mivel sokféle lisztkeverék van, az összetevőkhöz mérten más-más mértékű nedvességet szív fel.
  5. Ha ezzel megvagyunk, a tésztát három részre osztjuk, és félujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
  6. Egyenként kisütjük, 160 C fokon kb. 6 perc alatt - félidőnél a tepsit megfordítottam.
  7. A tésztalapokat hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána töltsük meg a krémmel.
  8. A krémhez a 60 g lisztet, az 1 tojást, a 25 g édesítőt simára keverünk a rizstejjel, majd puding sűrűségűre főzzük.
  9. Kézi habverővel érdemes folyamatosan keverni, hogy egységes és csomómentes legyen. Ha felforrt, félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
  10. A 100 g margarint elkeverünk a 25 g édesítővel, majd ha a krém kihűlt, gépi habverővel elkeverjük benne.
  11. Ezután két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a kakaót, a másikhoz a citromlevet. Hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
  12. Ha letelt az idő, az egyik tésztalapot megkenjük a kakaós krémmel, jöhet rá a második lap. Arra kerül a citromos krém, majd a harmadik lappal zárjuk.
  13. A tetejét eritrites porcukorral vagy kakaóporral is díszíthetjük. Eredetileg csokimáz kerül rá, azonban próbáltam visszafogni a kalóriákat, amennyire lehet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 8416
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 08.

Ajánló

A rizstej helyett használható tehéntej is, ahogy a laktózmentes margarin is cserélhető sima margarinra. Ha gluténmentes liszt helyett sima lisztet használunk kevesebb vizet kell hozzá adni.

Receptkategóriák

Cukormentes, mézes zserbó
Takács Kriszti 133 recept

A recept nagymamám szakácskönyvéből származik, rengeteg cukorral, ahogy azt kell. Ez egy sokkal kímélőbb, alakbarátabb verzió, persze csak mértékkel. cukormentes - laktózmentes - gluténmentes

Címlapról ajánljuk

További cikkek