r
Nosalty Logó

Cukkinis rakott tészta Ribizli&ReBarbara konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ribizli&ReBarbara
Cukkinis rakott tészta Ribizli&ReBarbara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3771 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2716 micro
Összesen 1256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11866.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    3409 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2804 mg
  • Nátrium
    5051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    911 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1495 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8147 micro
Összesen 3771 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk, és elkeverjük a tejfölben, sózzuk, borsozzuk. A sonkát felkockázzuk, a Pannónia sajtot lereszeljük. A cukkiniket megmossuk, végüket levágjuk, és vékonyan felszeleteljük (én legutóbb uborkagyalun reszeltem le). Megsózzuk, és egy félórára félretesszük, hogy levet engedjen. Fél óra múlva kicsavarjuk a levét, és olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. Egy jénai tálba beletesszük a cukkinit és a főtt tésztát, összekeverjük. Rámorzsoljuk a márvány- vagy kéksajtot, egyenletesen elosztjuk rajta a sonkát, elkenjük rajta a fűszeres tejfölt, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 35 percig, amíg a sajt színesedni kezd a tetején, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1080
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 30.

Ajánló

Mivel cukkini az év szinte minden szakában megtalálható, bármikor készíthető. Egy pohár minőségi száraz fehérbor kiemeli az ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ribizli&ReBarbara 9 recept

Még évekkel ezelőtt találtam valahol ezt a receptet, és akkor nagyon sokszor, szinte kéthetente elkészítettem, mert annyira ízlett mindenkinek. A barátnőmnek is odaadtam a receptet, és mivel időközben nekem valahogy eltűnt, most tőle kértem "vissza".  Szeretem, mert könnyen elkészíthető, és a hagyma-kéksajt (vagy márványsajt) kombinációja isteni finommá teszi. Tervezem, hogy legközelebb tészta helyett kölessel készítem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.