r
Nosalty Logó

Csokis kuglóf 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Csokis kuglóf 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1021 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2905.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 4086 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A folyékony hozzávalókat a cukorral, sóval, a tojássárgávalösszekeverjük.
  2. A lisztbe keverjük a porélesztőt, és az egészet egy kicsit meglangyosítjuk a mikróban.
  3. A dagasztóba/kenyérsütőbe öntjük először a folyékony hozzávalókat, majdhozzá a lisztet.
  4. Ha a tészta kész, kettéosztjuk. Egyik felét kinyújtjuk.
  5. A margarint kis tálban megolvasztjuk (de csak hogy jól kenhető legyen), belekeverjük a 3 ek kakaót (ha kell, még egy kis cukrot is. Ki hogy szereti.)
  6. Ezzel megkenjük a tészta felét, és feltekerjük, mint a kalácsot, majd két felöl felhajtjuk (háromba).
  7. A tészta másik felét kinyújtjuk, és ebbe csomagoljuk a kakaós tésztagömböt.
  8. Sima felével felül kivajazott kuglófsütőbe rakjuk, megkenjük a tojásfehérjével, kicsit várunk, hogy megint feljöjjön,majd 50-60 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha kihűlt, olvasztott csokival átkenjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11058
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Ajánló

Fahéjas variációban is ajánlom kipróbálni! A margarinba 3-4 kanál fahéjas cukor kell akkor. Sok őrölt fahéjjal! Úgy finom:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis kuglóf 4.
tekovacs 91 recept

Annyi féle kelt tészta receptet olvastam már, de nekem ez vált be, és mondhatom, hogy finom is. Az olvasztott margarinos-kakaós tészta kenés ötletét már innen vettem a "Nosalty"-ról:). Egy sós tésztánál olvastam, csak ott reszelt sajtot kevertek a margarinba. Gondoltam, kipróbálom édes változatban is ezt a technikát - és jó lett! A hajtogatott kakaós résztől szép márványos tésztát kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek