Csokis gombóc Nikitől recept

megosztás
0
Csokis gombóc Nikitől
Csokis gombóc Nikitől
75 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves Ismerősömtől származik az alaprecept, nagyon finom volt úgy is, de itt-ott változtattam a receptjén ami szerintem így lett tökéletes.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokoládés gombóc, kakaós gombóc, krumpligombóc kakaós töltelékkel
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A kakaós masszát előző este elkészítjük: a margarint megolvasztjuk és annyi kakaóval (vagy instant kakaóporral ), cukorral és rumaromával összedolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk, és ne folyjon! Teljesen lehűtjük.
  2. A burgonyát megfőzzük, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A zsemlemorzsát megpirítjuk, a főzővizet feltesszük, hogy mire kész vannak a gombócok, már forrjon.
  4. Mikor már kihűlt a burgonya, annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon se a kezünkhöz, se a nyújtódeszkához.
  5. Kinyújtjuk, majd 10x10-es négyzetekre vágjuk, egy teaskanál segítségével pakolunk rá a kakaós krémből.
  6. Összecsípjük átlósan a sarkokat, és elkezdjük összegurítgatni, figyeljünk rá, hogy ne látszon át a kakaós massza, és ne legyen lyukas a tészta, mert kifolyik a krém. (Aki akar ilyenkor készíthet szilvás gombócot is, de mi nem szeretjük)
  7. Elkészült gombócokat kifőzzük, egyszerre ne tegyünk sokat a vízbe, ha feljött a gombóc, akkor 1-2 percig még főzzük.
  8. Megforgatjuk a zsemlemorzsában, és forrón tálaljuk, amíg még folyik a krém. Ízlés szerint tálalhatjuk egy kis tejszínhabbal i vagy ha desszertnek szánjuk akkor vanília sodóval.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 686
elküldve: 3
receptkönyben: 152
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki.

Mióta szakács: 2011.05.04.
9 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
Osso bucco, a világhódító velős csont
Osso bucco, a világhódító velős csont
Ha egyszer túljutunk azon a ponton, hogy Olaszországban pizzát vagy tésztát kell enni, akkor az osso bucco legyen az első, amit kipróbálunk!
779