Csokis gombóc Nikitől recept

Csokis gombóc Nikitől
Csokis gombóc Nikitől
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves Ismerősömtől származik az alaprecept, nagyon finom volt úgy is, de itt-ott változtattam a receptjén ami szerintem így lett tökéletes.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg krumpli
  • liszt, amennyit felvesz
  • cukor ízlés szerint
  • 1-2 doboz kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • rum vagy rumaroma
  • zsemlemorzsa

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
diéta: tejmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokoládés gombóc, kakaós gombóc, krumpligombóc kakaós töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaós masszát előző este elkészítjük: a margarint megolvasztjuk és annyi kakaóval (vagy instant kakaóporral ), cukorral és rumaromával összedolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk, és ne folyjon! Teljesen lehűtjük.
  2. A burgonyát megfőzzük, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A zsemlemorzsát megpirítjuk, a főzővizet feltesszük, hogy mire kész vannak a gombócok, már forrjon.
  4. Mikor már kihűlt a burgonya, annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon se a kezünkhöz, se a nyújtódeszkához.
  5. Kinyújtjuk, majd 10x10-es négyzetekre vágjuk, egy teaskanál segítségével pakolunk rá a kakaós krémből.
  6. Összecsípjük átlósan a sarkokat, és elkezdjük összegurítgatni, figyeljünk rá, hogy ne látszon át a kakaós massza, és ne legyen lyukas a tészta, mert kifolyik a krém. (Aki akar ilyenkor készíthet szilvás gombócot is, de mi nem szeretjük)
  7. Elkészült gombócokat kifőzzük, egyszerre ne tegyünk sokat a vízbe, ha feljött a gombóc, akkor 1-2 percig még főzzük.
  8. Megforgatjuk a zsemlemorzsában, és forrón tálaljuk, amíg még folyik a krém. Ízlés szerint tálalhatjuk egy kis tejszínhabbal i vagy ha desszertnek szánjuk akkor vanília sodóval.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 823
elküldve: 3
receptkönyben: 117
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki.

Mióta szakács: 2011.05.04.
9 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Auringonkukka
A hét szakácsa: Auringonkukka
Eheti kiemelt szakácsunk: Auringonkukka, alias Ildi, aki Finnországban él, dolgozik és főz. Egyetemi évei alatt volt alkalma megismerni és megszeretni más nemzetek konyháit.
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Bár a spenót, burgonya, lencse és a káposzta is tökéletes választás, mi most mégis különlegességekben gazdag hetet szentelünk a forró és egészséges főzelékeknek. Újíts be!
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy kimondom, már be is ugrik, mikor 6 évesen az oviból hazafele menet anyutól mindig kiköveteltem magamnak.  
Top 9 cukormentes aprósüti
Top 9 cukormentes aprósüti
Az aprósütik mindig jól jönnek, akár csak magunkat, családunkat, akár vendégeinket szeretnénk kényeztetni. Készítsük el őket cukormentesen, úgy is nagyon finomak lesznek!