Csokis gombóc Nikitől recept

Csokis gombóc Nikitől
Csokis gombóc Nikitől
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves Ismerősömtől származik az alaprecept, nagyon finom volt úgy is, de itt-ott változtattam a receptjén ami szerintem így lett tökéletes.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg krumpli
  • liszt, amennyit felvesz
  • cukor ízlés szerint
  • 1-2 doboz kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • rum vagy rumaroma
  • zsemlemorzsa

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
diéta: tejmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokoládés gombóc, kakaós gombóc, krumpligombóc kakaós töltelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaós masszát előző este elkészítjük: a margarint megolvasztjuk és annyi kakaóval (vagy instant kakaóporral ), cukorral és rumaromával összedolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk, és ne folyjon! Teljesen lehűtjük.
  2. A burgonyát megfőzzük, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A zsemlemorzsát megpirítjuk, a főzővizet feltesszük, hogy mire kész vannak a gombócok, már forrjon.
  4. Mikor már kihűlt a burgonya, annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon se a kezünkhöz, se a nyújtódeszkához.
  5. Kinyújtjuk, majd 10x10-es négyzetekre vágjuk, egy teaskanál segítségével pakolunk rá a kakaós krémből.
  6. Összecsípjük átlósan a sarkokat, és elkezdjük összegurítgatni, figyeljünk rá, hogy ne látszon át a kakaós massza, és ne legyen lyukas a tészta, mert kifolyik a krém. (Aki akar ilyenkor készíthet szilvás gombócot is, de mi nem szeretjük)
  7. Elkészült gombócokat kifőzzük, egyszerre ne tegyünk sokat a vízbe, ha feljött a gombóc, akkor 1-2 percig még főzzük.
  8. Megforgatjuk a zsemlemorzsában, és forrón tálaljuk, amíg még folyik a krém. Ízlés szerint tálalhatjuk egy kis tejszínhabbal i vagy ha desszertnek szánjuk akkor vanília sodóval.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 498
elküldve: 3
receptkönyben: 114
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki.

Mióta szakács: 2011.05.04.
9 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

7 batátarecept az egészségért!
7 batátarecept az egészségért!
Édesburgonyaként ismerjük, pedig igazából nem is burgonya. Itthon is egyre több helyen kapható, sőt, meg is terem, úgyhogy érdemes megismerkedni vele közelebbről is!
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)