r
Nosalty Logó

Töltött káposzta dagadóból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Töltött káposzta dagadóból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Töltött káposzta

Összesen 1158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Töltött káposzta

Összesen 9250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Töltött káposzta

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 1158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.5 g

Zsír

  • Összesen
    776.9 g
  • Telített zsírsav
    282 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19830.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    17325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    3044.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1061 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3663 micro
Összesen 9250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Töltött káposzta

Elkészítés

Töltött káposzta

  1. A szalonnát vágjuk fel apró kockákra, pirítsuk ki zsírjára. A finomra vágott hagymát aranysárgára pároljuk meg benne, utána tegyük hozzá a reszelt fokhagymát, és futtassuk át. Húzzuk félre hűlni, amikor elkészült.
  2. A darált sertésdagadót szórjuk meg a fűszerpaprikával, köménnyel, sózzuk, borsozzuk meg. Adjuk hozzá a lepirított hagymát.
  3. A rizst mielőtt hozzáadnánk a húshoz, mossuk át többször, amíg tiszta lesz a szűrővize. Fél órára be is lehet áztatni, de főzni nem szükséges.
  4. Kavarjuk át alaposan a tölteléket, majd formázzunk belőlük henger alakú gombócokat.
  5. A káposztalevelek torzsáját vágjuk ki, így könnyebb lesz velük dolgozni. Helyezzük a tölteléket a levélre, tekerjük fel, végül a széleit nyomkodjuk be.
  6. Aki a nagyobb gombócokat kedveli, az nagyobb leveleket használjon több töltelékkel, de aki a kisebbeket, az vágja ketté a leveleket, így kb. 40 db gombóc jön ki.
  7. Egy méretesebb sütőtál (római, vasedény, jénai) aljára helyezzünk egy adag savanyú káposztát. Tegyük rá a darabokra vágott császárszalonnát és a kolbászt. Fedjük le káposztával.
  8. Jöhetnek a gombócok, végül takarjuk le a maradék káposztával, mehet rá a babérlevél is, végül öntsük fel annyi vízzel, hogy nagyjából ellepje a gombócokat.
  9. Fedjük le az edényt, majd előmelegített sütőbe tegyük be, és legalább 2,5 órát hagyjuk bent sülni.
  10. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14444
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem maradhat el a tél töltött káposzta nélkül. Nemzeti értéknek számító csodálatos ételről van szó, amit szerencsére nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, ki hogy szereti. A töltelékbe kerülhet pl. szárnyas, sertés, marha és ezeknek a keveréke is. Mi most sertésdagadóval dolgoztunk, amit bátran tudunk ajánlani, mivel puha és szaftos lesz tőle a gombóc. A fűszerezésével is lehet kísérletezni, a kömény, majoranna, borsikafű, babérlevél kitűnő kiegészítői a káposztának. Szerintünk füstölt húsokkal és kolbásszal lesz az igazi. Minél gazdagabban pakoljuk meg, annál jobb lesz.

Hozzávalók

Töltött káposzta

Címlapról ajánljuk

Avokádós receptek

Az avokádó igazi szuperélelmiszer, és bár tudjuk, hogy nem a legfenntarthatóbb alapanyag, ha hozzájutunk, fenséges fogások készíthetők belőle, mutatjuk!

Nosalty

További cikkek