r
Nosalty Logó

Citromos-áfonyás álom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Citromos-áfonyás álom
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Citromos krém

Áfonyás rész

Összesen 1346 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Citromos krém

Áfonyás rész

Összesen 2693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Citromos krém

Áfonyás rész

Összesen 272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1346 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 2693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Citromos krém

Áfonyás rész

Elkészítés

Citromos krém

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a citromos krémhez.

Áfonyás rész

  1. Az áfonyát folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd tegyük egy tányérba.
  2. Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki egészen. (közben óvatosan keverjük össze)
  3. A poharak aljába morzsoljunk bele 2 db babapiskótát és először kanalazzunk rá a citromos krémből, majd a teljesen kihűlt áfonyából.
  4. Ezután szintén morzsoljunk rá 2 db babapiskótát, kanalazzuk rá a maradék citromos krémet és az áfonyát, majd ízlés szerint díszítsük citromfűvel.
  5. Az elkészült pohárkrémet összeállítás után rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós babapiskóta felszívja a nedvességet.
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 463
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Citromos krém

Áfonyás rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.