Chia magos teljes kiőrlésű kenyér recept

Chia magos teljes kiőrlésű kenyér
Chia magos teljes kiőrlésű kenyér
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a chia magot, és az egészséges lisztből készült reform kenyereket. A kettő ötvözéséből egy igen finom kenyeret sikerült készítenem. Melegen ajánlom mindenkinek:-)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha jelez a gép, lehet hozzáadni ízlés szerint magokat is, én lenmaggal dobtam fel. Aki gép nélkül készíti, keverje hozzá a lisztekkel együtt.

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

reform kenyér, chia magos kenyér, magos kenyér, teljes kiőrlésű kenyér, rozskenyér, egészséges kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Én kenyérsütőgépben készítettem el, de nélküle is elkészíthető a lenti leírás alapján. A tejet felmelegítve rakjuk a gép üstjébe, ezután hozzáadjuk a joghurtot, olajat, beleszórjuk a chia magot, rászórjuk a liszteket, sót, mézet, élesztőt, a gép leírása szerint.
  2. Kicsit lágyabb tésztánk lesz, de nem kell megijedni, mert a chia mag beszívja a felesleget. Ezután a gép menüjében található programmal (teljes kiőrlésű kenyér) készre sütjük.
  3. Sütőgép nélkül is elkészíthetjük: meleg tejben keverjük el az élesztőt, sót, mézet, és kicsit futtassuk fel. Ezután keverjük hozzá a chia magot, joghurtot, olajat, a liszteket. Kenyérformába helyezzük át a tésztát, nem lehet gyúrni, mert kicsit folyós lesz.
  4. Hideg sütőbe téve 180 fokon süssük kb. 1 órát. Ha kivettük a sütőből, a frissen megsült kenyeret kenjük meg egy kis vízzel, és hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 21 927
elküldve: 5
receptkönyvben: 158
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept
hirdetés

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 h, 2015-02-16 21:22

Szeretném elkészíteni a kenyeret, de sajnos nem ehetek élesztős dolgokat. Az élesztőt ki lehetne váltani szódabikarbónával, vagy inkább hagyjam az egészet?!

Üdv: Klaudia

Nihonka
Nihonka / Nihonka k, 2015-02-17 03:09

Szia Klaudia!

Szerintem megér egy próbát, de akkor a kenyeret nem kell keleszteni, így sokkal gyorsabban elkészül. Egyébként többször készítettem sütőporral vagy szódabikarbónával kenyeret, igyekszem a jövőben ilyen recepteket is megosztani.

Jó sütögetést kívánok!

Üdv: Nihonka

145