Bodzaszirup télire recept

Bodzaszirup télire
Bodzaszirup télire
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk még csak bimbózik a bodza, amint a fotón is látható, ezért a tavalyi szirupomat fotóztam le. Mire nálunk kinyílik, tőlünk nyugatabbra már el is virágzik, így elkéstem volna a recepttel. Ennek a mennyiségnek a 4-5-szörösét szoktam elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzaszirup, bodzaszörp, bodzaszörp télire
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 20-30 dkg cukorból karamellt készítünk, óvatosan rátöltjük a vizet, majd hozzáadjuk a többi cukrot, és addig tartjuk a lángon, amíg az összes cukor feloldódik.
  2. Hozzáadunk 1 g Na-benzoátot. Mikor a szirup langyosra hűlt, belekarikázzuk a megmosott citromot, feloldjuk a citromsavat, beletesszük a megtisztított bodzavirágot.
  3. 2-3 napig hűvös helyen lefedve tartjuk, időnként belekavarunk.
  4. Tiszta, száraz üvegekbe leszűrjük. A maradék Na-benzoátból minden üveg tetejére szórunk egy keveset, majd légmentesen lezárjuk.
  5. A citromsavból tehetünk ízlés szerint többet is, hogy kellemesen savanykás legyen. 2 évig is megáll. Ásványvízzel hígítva fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 64 083
elküldve: 9
receptkönyvben: 203
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
215 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

649