r
Nosalty Logó

Batyus gyros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Batyus gyros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A salátához

A batyuhoz

Összesen 1075 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A salátához

A batyuhoz

Összesen 6448 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A salátához

A batyuhoz

Összesen 232 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1075 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.5 g

Zsír

  • Összesen
    394.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    779 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7323.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    454 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3164 mg
  • Nátrium
    2450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 6448 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    74 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

A batyuhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A vöröshagymát apróra felvágjuk, a húst felcsíkozzuk, majd a hagymát megdinszteljük kevés olajon, rátesszük a fedarabolt husit, és hozzáadjuk a gyros fűszerkeveréket, és puhára főzzük.
  2. A zöldségeket feldaraboljuk, egy picit sózzuk.
  3. A tésztát összegyúrjuk, és kb. 10 cm-es lepényeket csinálunk, melyet olyan vastagra nyújtunk ki, mint a palacsinta vastagsága.
  4. Ezekbe töltjük a kész húst, a salátát, és egy kis joghurttal meglocsoljuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá erőspistát is.
  5. A tészta oldalát megkenjük tojásfehérjével, összehajtjuk a tésztát, és olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 35304
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom mesélte, hogy milyen fincsi gyrost evett, de nem pitában, hanem valami más tésztában volt ez az itteni táplálék. Akkoriban kaptam egy indiai szakácskönyvet, és ebből puskáztam ki ezt a tésztát, mely nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

A batyuhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek