Baconos-sajtos csirke recept

Baconos-sajtos csirke
Baconos-sajtos csirke
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

FIGYELEM, FIGYELEM! Aki szereti a Nem-lehet-abbahagyni csirkét, az valószínűleg ezzel is igen meg lesz elégedve. :-) Érdekes, hogy míg a Nem-lehet-abbahagyni csirek (igen, én csireknek hívom) alapreceptje Anyósomtól származik, ez, a baconos-sajtos csirke Anyukám specialitása. Egy családi ebéden volt hozzá szerencsénk először, Férjuram azonnal "beleszeretett", onnantól kezdve hallgathattam nap mint nap, hogy itthon én mikor készítem már el. :-) Remélem, Ti is bátran kipróbáljátok.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én (amint az a háttérben látható) rizibizit gyártottam hozzá.
Savanyúságként csemege-, vagy kovászos uborkát, vagy valami jó kis uborkasalit ajánlanék hozzá leginkább.
Ó, igen: nekem két kisebb (kb. 18 cm átmérőjű, magas falú) jénai tálkában fért el ez a mennyiség - bár simán belepakolhattam volna a tepsi méretű, nagyobbikba is (amiben a NLA csirke is le van fotózva).

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott csirke baconnel és sajttal, szalonnás-sajtos csirketorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk).
  2. Másnap jénai tálat, vagy egyéb tűzálló tálalóedényt kibélelünk bacon szeletekkel.
  3. A 4 tojássárgáját jól felverjük, és apránként elkeverjük benne a főzőtejszínt, egy kis ételízesítő(én csak sót tettem bele és természetes fűszereket), egy mokkáskanál őrölt szerecsendiót, sőt, botmixerrel keverhetünk bele a sajtból is (én kb. a negyedét csaptam hozzá a teljes mennyiségből).
  4. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük.
  5. A baconrétegre halmozunk egy adag sajtot.
  6. A lecsöpögtetett húst előbb lisztbe forgatjuk, majd nagylelkűen a tojásos masszába, ahonnan a sajtrétegre pakolásszuk őket. Sőt, pár evőkanál masszával még megöntözhetjük a husirétegünket!
  7. Erre ismét reszelt sajt jön, majd arra megint a lisztbe + tojásos tejszínbe forgatott husika, és így tovább, amíg majdnem megtelik a tál.
  8. Akkor aztán a tetejét ismét kirakjuk baconszeletekkel, letakarjuk alufóliával, és mehet a sütőbe.
  9. 200°C-on alsó-felső álláson kb. egy és negyed órát sütjük, majd levesszük a tetejéről a fóliát, és további kb. 10 perc alatt (grillfunkcióval) megpirítjuk a szalonnát a tetején.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 58 576
elküldve: 13
receptkönyben: 1 339
elkészítve: 13/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

Hozzászólások (13)

kisbéres
kisbérescs, 2010-09-09 14:35

Szia!

Nagyon tettszik a recept, 10 főre hogyan módosulnak a hozzávalók?
Hétvégén ezt szeretném elkészíteni a vendégeknek :). Köszi!

Zit
Zitcs, 2010-09-09 17:26

Szia! Szerintem nyugodtan megduplázhatod a mennyiséget, vagy legalább az itt megadott mennyiségek háromnegyedét add még hozzá. Jó étvágyat! :-)

kisbéres
kisbéresp, 2010-09-10 11:35

Köszi! Valószínüleg ha megcsinálom 12 személyre, az is el fog fogyni :)

anonim
anonimcs, 2010-07-08 03:15

Pontosítok: El lehet készíteni fél óra alatt :) Mármint a "sütéshez kész" állapot ne legyen több fél óránál :D

Zit
Zitcs, 2010-07-08 18:02

Kedves Anonim! Először is köszönöm a kedves szavaid, nagyon-nagyon jól esnek. Másodszor: SZUPER, végre egy férfiember a konyhában! Bár többen lennétek. :-) És "igenis", amint lehet, pakolok fel újabb recepteket! Már Esztikénk is hiányolt, ami szintén nagyon jól esik. :-) Csak időm legyen végre, meg pénzünk, az alapanyagokra (most elég ijesztő a helyzet...).

anonim
anonimcs, 2010-07-08 03:14

Szia!
Én egy 18 éves fiú vagyok, 2 hétre rám maradt a kecó, szóval most én főzök!
Most ettük meg éjjel 1 órakor haverokkal a "Nem lehet abbahagyni csireket" :D Nagyon finom, csináltam mellé rizset köretként (fűszer az csirkeszárnyra való keverék volt) , és arra tettük rá a csirkét. 6 db alsó-felső combit csináltam meg :) húú volt siker :D degeszre ettük magunkat :)
Holnap az almalevest csinálom meg, másodiknak még nem tudom mi passzol , de keresek valamit :D
Jóók a receptjeid, pár ötletet még lopni fogok ! :)
Megcsináltam még 2 hónappal ezelőtt azt az almás sütit, az is nagyon fini lett, csak 5 perc alatt elfogyott, mert le kellett tesztelnem a minőséget.. Hisz az ember rosszat nem akar adni 1 báttynak :) csinálhattam is az új adagot mert már jött ki a dolgozószobájából és csavarta az orrát :D

Csak így tovább, várom az 1xűbbnél 1xűbb receptjeid, amit összelehet készíteni fél óra alatt :)

Mamika0101
Mamika0101k, 2010-06-22 09:31

Én nem áztatom a mellet fokhagymás tejbe, de ez is finom lehet. És még egy réteg sonka felvágottat is teszek közé. Ha legközelebb ilyet csinálok, majd kipróbálom ezt a fajtát is.

Kerigirl
Kerigirlszo, 2010-05-08 18:41

Ez lesz holnap édesanyám születésnapi fő étele!!!
Majd leírom hogy milyen lett!??!!

mirza
mirzah, 2010-04-12 12:13

Nekem EZ a szimpibb! (Bár tegnap pont a Nem-lehet-abbahagyani-csirkédet készítettem el... XD)
(Most meg éppen filézett csirkemellet sütök baconbe ágyazva - csak éppen őzgerinc formában...)
Szóval biztos jó választás ez is! Menők ezek a kaják!
(Amúgy szeretem a receptjeidet! :)
Üdv.: Mirza

Zit
Zith, 2010-04-12 14:24

Kedves Mirza, most meghatódtam. :-)) Remélem, a többi is tetszeni fog - március vége óta vagy 5-öt feltöltöttem, eddig csak ezt, meg a Pilletortát láttam itt viszont közülük. De ugrásra készen várakozik a többi is. :-) Köszönöm az elismerést, nagyon kedves vagy!!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
957