Baconos-sajtos csirke recept

Kalória?
Baconos-sajtos csirke
Baconos-sajtos csirke
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

FIGYELEM, FIGYELEM! Aki szereti a Nem-lehet-abbahagyni csirkét, az valószínűleg ezzel is igen meg lesz elégedve. :-) Érdekes, hogy míg a Nem-lehet-abbahagyni csirek (igen, én csireknek hívom) alapreceptje Anyósomtól származik, ez, a baconos-sajtos csirke Anyukám specialitása. Egy családi ebéden volt hozzá szerencsénk először, Férjuram azonnal "beleszeretett", onnantól kezdve hallgathattam nap mint nap, hogy itthon én mikor készítem már el. :-) Remélem, Ti is bátran kipróbáljátok.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én (amint az a háttérben látható) rizibizit gyártottam hozzá.
Savanyúságként csemege-, vagy kovászos uborkát, vagy valami jó kis uborkasalit ajánlanék hozzá leginkább.
Ó, igen: nekem két kisebb (kb. 18 cm átmérőjű, magas falú) jénai tálkában fért el ez a mennyiség - bár simán belepakolhattam volna a tepsi méretű, nagyobbikba is (amiben a NLA csirke is le van fotózva).

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott csirke baconnel és sajttal, szalonnás-sajtos csirketorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk).
  2. Másnap jénai tálat, vagy egyéb tűzálló tálalóedényt kibélelünk bacon szeletekkel.
  3. A 4 tojássárgáját jól felverjük, és apránként elkeverjük benne a főzőtejszínt, egy kis ételízesítő(én csak sót tettem bele és természetes fűszereket), egy mokkáskanál őrölt szerecsendiót, sőt, botmixerrel keverhetünk bele a sajtból is (én kb. a negyedét csaptam hozzá a teljes mennyiségből).
  4. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük.
  5. A baconrétegre halmozunk egy adag sajtot.
  6. A lecsöpögtetett húst előbb lisztbe forgatjuk, majd nagylelkűen a tojásos masszába, ahonnan a sajtrétegre pakolásszuk őket. Sőt, pár evőkanál masszával még megöntözhetjük a husirétegünket!
  7. Erre ismét reszelt sajt jön, majd arra megint a lisztbe + tojásos tejszínbe forgatott husika, és így tovább, amíg majdnem megtelik a tál.
  8. Akkor aztán a tetejét ismét kirakjuk baconszeletekkel, letakarjuk alufóliával, és mehet a sütőbe.
  9. 200°C-on alsó-felső álláson kb. egy és negyed órát sütjük, majd levesszük a tetejéről a fóliát, és további kb. 10 perc alatt (grillfunkcióval) megpirítjuk a szalonnát a tetején.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 60 472
elküldve: 14
receptkönyben: 1 385
elkészítve: 18/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

Hozzászólások (13)

kisbéres
Bloemcake / kisbéres cs, 2010-09-09 14:35

Szia!

Nagyon tettszik a recept, 10 főre hogyan módosulnak a hozzávalók?
Hétvégén ezt szeretném elkészíteni a vendégeknek :). Köszi!

Zit
Zit / Zit cs, 2010-09-09 17:26

Szia! Szerintem nyugodtan megduplázhatod a mennyiséget, vagy legalább az itt megadott mennyiségek háromnegyedét add még hozzá. Jó étvágyat! :-)

anonim
Bloemcake / anonim cs, 2010-07-08 03:15

Pontosítok: El lehet készíteni fél óra alatt :) Mármint a "sütéshez kész" állapot ne legyen több fél óránál :D

Zit
Zit / Zit cs, 2010-07-08 18:02

Kedves Anonim! Először is köszönöm a kedves szavaid, nagyon-nagyon jól esnek. Másodszor: SZUPER, végre egy férfiember a konyhában! Bár többen lennétek. :-) És "igenis", amint lehet, pakolok fel újabb recepteket! Már Esztikénk is hiányolt, ami szintén nagyon jól esik. :-) Csak időm legyen végre, meg pénzünk, az alapanyagokra (most elég ijesztő a helyzet...).

anonim
Bloemcake / anonim cs, 2010-07-08 03:14

Szia!
Én egy 18 éves fiú vagyok, 2 hétre rám maradt a kecó, szóval most én főzök!
Most ettük meg éjjel 1 órakor haverokkal a "Nem lehet abbahagyni csireket" :D Nagyon finom, csináltam mellé rizset köretként (fűszer az csirkeszárnyra való keverék volt) , és arra tettük rá a csirkét. 6 db alsó-felső combit csináltam meg :) húú volt siker :D degeszre ettük magunkat :)
Holnap az almalevest csinálom meg, másodiknak még nem tudom mi passzol , de keresek valamit :D
Jóók a receptjeid, pár ötletet még lopni fogok ! :)
Megcsináltam még 2 hónappal ezelőtt azt az almás sütit, az is nagyon fini lett, csak 5 perc alatt elfogyott, mert le kellett tesztelnem a minőséget.. Hisz az ember rosszat nem akar adni 1 báttynak :) csinálhattam is az új adagot mert már jött ki a dolgozószobájából és csavarta az orrát :D

Csak így tovább, várom az 1xűbbnél 1xűbb receptjeid, amit összelehet készíteni fél óra alatt :)

Mamika0101
Bloemcake / Mamika0101 k, 2010-06-22 09:31

Én nem áztatom a mellet fokhagymás tejbe, de ez is finom lehet. És még egy réteg sonka felvágottat is teszek közé. Ha legközelebb ilyet csinálok, majd kipróbálom ezt a fajtát is.

Kerigirl
Keri / Kerigirl szo, 2010-05-08 18:41

Ez lesz holnap édesanyám születésnapi fő étele!!!
Majd leírom hogy milyen lett!??!!

mirza
mirza h, 2010-04-12 12:13

Nekem EZ a szimpibb! (Bár tegnap pont a Nem-lehet-abbahagyani-csirkédet készítettem el... XD)
(Most meg éppen filézett csirkemellet sütök baconbe ágyazva - csak éppen őzgerinc formában...)
Szóval biztos jó választás ez is! Menők ezek a kaják!
(Amúgy szeretem a receptjeidet! :)
Üdv.: Mirza

Zit
Zit / Zit h, 2010-04-12 14:24

Kedves Mirza, most meghatódtam. :-)) Remélem, a többi is tetszeni fog - március vége óta vagy 5-öt feltöltöttem, eddig csak ezt, meg a Pilletortát láttam itt viszont közülük. De ugrásra készen várakozik a többi is. :-) Köszönöm az elismerést, nagyon kedves vagy!!

Legfrissebb cikkek

Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójamentes étrend egyszerűnek tűnhet, hiszen a hagyományos magyar táplálkozásban nem gyakori alapanyag a szója. A bökkenő csak az, hogy élelmiszereinkben viszont igen.
857