Bableves csipetkével helena konyhájából recept

Bableves csipetkével helena konyhájából
Bableves csipetkével helena konyhájából
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen volt bableves, így ma ezt főztem, és mellé túrós batyut. A bablevest úgy készítem, mint az édes anyukám, hagyományosan rántással. A csipetkét pedig tojás nélkül készítem.

hozzávalók / 4 adag

Leves

Csipetke

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves, csipetkés bableves, fejtett bableves
Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A megtisztított babot előzőleg beáztatjuk, majd leöntjük a vizet, és tiszta vízben feltesszük főni a babot.
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket, és amikor félkemény a bab, hozzáadjuk.
  3. Fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, borssal, köménymaggal, és puhára főzzük.
  4. Az olajhoz adjuk a lisztet és a zúzott fokhagymát, hagyományosan rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, fokozatosan hígítjuk vízzel, csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük. Felforraljuk, és beleszaggatjuk a csipetkét. Vágott petrezselymet szórunk a tetejére és majoránnát.

Csipetke

  1. A lisztből pici sóval és kevés vízzel kemény tésztát gyúrunk.
  2. A forrásban lévő levesbe csipkedjük, és megfőzzük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 25 664
elküldve: 6
receptkönyvben: 83
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
456 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 p, 2014-02-07 12:29

Néha rögtönözni kell főzés közben, ügyesen megoldottad! Egy recept csak valójában útmutató.
Üdvözlettel,Helena

balintmonika
balintmonika cs, 2014-02-06 22:04

Nem a megszokott bablevest akartam megfőzni,ezért hívtam segítségül a Nosaltyt,és így akadtam erre a receptre.De fehérrépám nem volt,sem paprikám de még zeller sem várta jobb sorsát a hűtőben.Ez számomra nem volt akadály.Az alapötletet követve házi paradicsomlevet(amiben bőven van zeller és paprika is),és nem kevés kolbászkarikát kerekítettem bele.Krumplit is kockáztam hozzá.A végére jócskán besűrűsödött-pont ahogy a családom szereti.Mindent összevetve jó kis recept ez.

573