r
Nosalty Logó

Aranydurbincs filé corn flakes bundában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Aranydurbincs filé corn flakes bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1274 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2866.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    2092 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    549 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    817 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1274 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5733.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    4185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2117 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    1098 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1635 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2079 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk kb. két egyforma nagyságú aranydurbincsot, majd éles késsel vágjunk le mindegyikből két-két filét.
  2. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, csorgassuk rá a citromlevet, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
  3. Egy tálcára tegyük rá a corn flakes-t (kukoricapelyhet), majd kissé morzsoljuk össze (arra azért figyeljünk, nehogy túl morzsalékos legyen).
  4. Egy tányérba kanalazzuk bele a kukoricalisztet, egy másik tányérba üssük fel a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót, és villával keverjük alaposan össze.
  5. A befűszerezett halfilét először forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd forgassuk bele a felvert tojásba, végül pedig a kukoricapehelybe.
  6. Egy nagyobb tepsit (pl. gáztepsit) béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével.
  7. Ezután helyezzük rá a bepanírozott halfilét, majd locsoljuk meg mindegyiket a maradék olívaolajjal.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)
  9. Közben készítsünk a hal mellé ízlés szerinti köretet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2225
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A halfilé kb. negyed óra alatt elkészül, a húsa finom szaftosra, a kukoricapehely pedig ropogósra sül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek