Amarettós-fahéjas mousse recept

Amarettós-fahéjas mousse
Amarettós-fahéjas mousse
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert, mindenkinek, aki a fahéjt szereti.

hozzávalók / 4 adag

  • 3 lap színtelen zselatin
  • 3 tojás
  • 75 g cukor
  • 1,5 ek citromlé
  • 4 ek amaretto
  • 1 tk fahéj
  • 100 ml tejszín

Díszítéshez:

  • 25 ml tejszín
  • 4 db amaretti keksz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin nap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas zselés desszert, amaretto-mousse

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját 3 ek forró vízzel és a cukorral addig keverjük, míg a cukor elolvad. Hozzákeverjük a citromlevet, a fahéjat és az amarettót.
  3. A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 ek-lal a tojássárgás krémből, majd a maradék krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
  4. A 100 ml tejszínt kemény habbá verjük. Mikor a krém elkezd kocsonyásodni, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és a tejszínt. A krémet 4 pohárba osztjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.
  5. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A mousse-t a tejszínnel és a keksszel díszítjük.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 308
elküldve: 0
receptkönyben: 83
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
943 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.