Amarettós-fahéjas mousse recept

1 adag
295
kcal
Amarettós-fahéjas mousse
Amarettós-fahéjas mousse
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert, mindenkinek, aki a fahéjt szereti.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas zselés desszert, amaretto-mousse
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját 3 ek forró vízzel és a cukorral addig keverjük, míg a cukor elolvad. Hozzákeverjük a citromlevet, a fahéjat és az amarettót.
  3. A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 ek-lal a tojássárgás krémből, majd a maradék krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
  4. A 100 ml tejszínt kemény habbá verjük. Mikor a krém elkezd kocsonyásodni, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és a tejszínt. A krémet 4 pohárba osztjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.
  5. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A mousse-t a tejszínnel és a keksszel díszítjük.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 035
elküldve: 0
receptkönyben: 88
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1025 recept

Hozzászólások (1)

295