Amarettós-fahéjas mousse recept

Kalória?
Amarettós-fahéjas mousse
Amarettós-fahéjas mousse
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert, mindenkinek, aki a fahéjt szereti.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas zselés desszert, amaretto-mousse
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját 3 ek forró vízzel és a cukorral addig keverjük, míg a cukor elolvad. Hozzákeverjük a citromlevet, a fahéjat és az amarettót.
  3. A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 ek-lal a tojássárgás krémből, majd a maradék krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
  4. A 100 ml tejszínt kemény habbá verjük. Mikor a krém elkezd kocsonyásodni, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és a tejszínt. A krémet 4 pohárba osztjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.
  5. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A mousse-t a tejszínnel és a keksszel díszítjük.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 961
elküldve: 0
receptkönyben: 89
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1161 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Mostantól mobilon is felhasználóbarát a NoSalty
Mostantól mobilon is felhasználóbarát a NoSalty
Mostantól szinte bárhonnan, még egyszerűbben és kényelmesebben érheted el a NoSalty-t okostelefonodról. Új mobilverziónk áttekinthető és gyors út kedvenc receptjeidhez!
31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!
31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!
Közeleg a megváltó tavasz, a március mindig valami új kezdete. Vele együtt érkeznek a friss és virító zöldségek, amiket ebben a hónapban a piacon már a kosarunkba dobhatunk.
295