Almáspite recept

Almáspite
Almáspite
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekeimnél a sütemény  "kívánságlista" első helyezettje. Ilyenkor ősszel alma szezonban gyakran sütök nekik és ha szerencsém van, másnapra marad egy kicsi tízóraira. Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető édességek közé, de látván a sikerét megéri a fáradságot.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Almás süti, pite almából

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a levét alaposan kinyomkodjuk.
  2. A lisztet, cukrot, margarint, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport  egy nagy tálban két tenyerünk között jól elmorzsoljuk, hogy egyenletes legyen.
  3. Hozzátesszük a tojássárgáját és a tejfölt, jól összedolgozzuk.
  4. Két részre osztjuk és két  akkora lapot nyújtunk belőle, hogy a sütőben lévő nagy tepsit befedje.
  5. Az első lapot  5 percig közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben elősütjük, így az alma nem fogja eláztatni.
  6. A sütőből kivéve  megszórjuk a darált dióval (ha az alma nem túl édes, akkor egy kis cukorral is), egy kis fahéjjal meghintjük és egyenletesen elterítjük rajta az almát. (Nagyon fontos, hogy az almát jól nyomkodjuk ki!)
  7. A másik lappal beborítjuk, villával megszurkáljuk, tetejét felvert tojással megkenjük.
  8. Légkeveréses sütőben, közepes hőmérsékleten világos barnára sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 72 394
elküldve: 3
receptkönyben: 359
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (12)

hervado
hervadoszo, 2011-08-13 16:34

Szép napot!
Már sül a süti, nagyon jól néz ki...már így is...köszönöm
Végre egy olyan recept, amihez a hozzávalók tényleg egy nagy gáztepsibe elég,...nem kevés, mint a legtöbbnél...már alig várom hogy kész legyen, majd elmondom a végeredményt is, de szerintem az már így nyers állapotában magáért beszél...további szép napot! Üdv: Zsike

hervado
hervadocs, 2011-08-25 20:58

Kedves Kiki! Nagyon finom lett a süti, azóta már többször is megsütöttem,,,örök kedvenc marad köszönet érte ! üdv: Zsike

Mamuska2009
Mamuska2009cs, 2009-12-24 09:04

Nagyon jó a recept, de én még felturbóztam citromhéjjal, melyet belereszeltem a tésztába, de a reszelt almát megdinszteltem, kevés zsömimorzsával kellő állagúra kavartam, s ebbe is belereszeltem ,,citronyhéjjjjjjjjjjjjjjjjjjjját"! - de volt olyan is, hogy 1 kanál baracklekvárral ,,bevadítottam". Sok sikert, sok örömet, jó étvágyat! Valóban csudi-almás! - Mamuska

koka
kokacs, 2009-09-17 15:39

ha "nyersen" reszeled rá a tésztára az almát,a héjával együtt akkor sem fog elázni a tészta!

Franc24
Franc24cs, 2009-04-02 13:23

Ezt holnap megcsinálom! Kiváncsi leszek, hogy sikerül e. Az nem bj, ha az almát elötte megpárolom serpenyőben és egy kis mézet keverek hozzá?

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinacs, 2009-04-02 18:11

Biztos, hogy sikerülni fog. Én még nem próbáltam megpárolva. A lényeg az, hogy amikor rárakod a tésztára, akkor ne legyen benne sok lé, mert eláztatja. A méz meg szerintem finom bele, főleg ,ha nem elég édes az alma. Hajrá!!üdv kiki

Legfrissebb cikkek

Heti menü: tojás és sonka nélkül
Heti menü: tojás és sonka nélkül
Húsvét alatt bizonyára rengeteg tojást és sonkát sikerült elfogyasztanunk, ezért most egy ideig hallani sem akarunk ezekről. Itt egy válogatás, mely szigorúan nélkülözi őket.
Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
1185