Snickers szelet recept

Snickers szelet
Snickers szelet
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az íze nagyon hasonlít a valódi Scnickers-hez. Nekem elsőre furának tűnt, hogy a mogyorót sósan kell beletenni, de mint kiderült, így a finom :) Az eredeti receptet a Receptvilág oldalon találtam.

hozzávalók / 6 adag

Az alsó réteghez

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás-földimogyorós szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alsó réteghez a lisztet, a cukrot, a vajat és a tojást összegyúrjuk, és a tésztát kinyújtjuk.
  2. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez egy lábasban a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, aztán a sűrített tejet.
  4. Forrás után a lángot kisebbre vesszük, és folyamatos keverés mellett 8-10 perc alatt sűrűre főzzük.
  5. Belekeverjük a mogyorót. A masszát rásimítjuk a tésztára, és hűlni hagyjuk, amíg megszilárdul.
  6. A tetejére a csokit vízgőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk, és ezt is rásimítjuk a sütire.
  7. Pár órára hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul a csoki.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18x27 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 791
elküldve: 20
receptkönyben: 1 080
elkészítve: 14/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
317 recept

Hozzászólások (24)

Finci
Fincih, 2013-12-16 03:39

Köszi a receptet! Nagy sikere van! Már nem is tudom hányszor csináltam meg! Annyit én is változtattam rajta, hogy csak 2 sűrített tejet raktam bele és kb. 30 dkg mogyorót és tejcsokit raktam a tetejére. Szerintem így még inkább hasonlít az eredetihez. Elég nehéz megállni, hogy azonnal befaljuk, de jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hidegen.

aphrodité
aphroditév, 2013-02-17 01:12

a süti mennyei !!! én 2 sűrített tejet raktam hozzá,és kicsivel több mogyorót,így nem lett folyós.... mivel étcsokim nem volt itthon,így csokimáz került a tetejére. Köszi a receptet,kedvenc lett...:)

Sütike
Sütikeh, 2012-11-05 11:51

Hát nem tudom, mi lehet a gond a arányokkal, de nekem is tiszta folyós maradt a karamell 15 perc után is. Még most is tiszta folyékony, pedig tegnap csináltam, reménykedtem, hogy picit sűrösödik. Egyébként betartottam a receptet. Azt hiszem legközelebb nem ezt a receptet készítem el, mert ez így nem jó.

Orsy20
Orsy20szo, 2011-10-22 21:10

Megcsináltam, hát nekem sem sűrűsödött be, akármeddig próbáltam sűríteni, úgyhogy nálam is mindent összetrutyizott...de ahogy kezd hűlni egyre jobb, és az íze nagyon finom!!! Legközelebb lehűtöm mielőtt ráteszem a tésztára. Köszönöm a receptet:)

Chrona
Chronaszo, 2011-05-14 20:05

Szia,

köszi a receptet, ez a kedvenc csokim. (ill az egyetlen, amit szeretek)
Ki fogom próbálni!

Ninane
Ninanek, 2010-12-28 11:43

Szia! Látom elég kicsi mennyiségű e tészta, mekkora tepsiben szoktad csinálni?

Michiyo
Michiyoh, 2010-06-21 11:19

Köszönöm! A hétvégén megint kipróbálom-és 1-el kevesebb tubus sűrített tejet teszek bele. Ilyen isteni finomsággal nem tudunk betelni!! :)

Michiyo
Michiyosze, 2010-06-16 13:35

Nagyon finom. ^^
Sajnos nekünk a tészta elég kemény lett-kopogott az ujjunk rajta :D Illetve a máz nagyon nagyon folyós lett, és össze vissza trutyizott mindent. :D

Flóra
Flórasze, 2010-06-16 14:05

A tészta nekem is kemény volt, az szerintem alapból ilyen :) A mázat meg próbáljátok meg akkor legközelebb kicsit tovább sűríteni.

Böbe2010
Böbe2010cs, 2010-06-10 10:39

Szia Flóra ez nagyon finom!!!!! Alig vártuk, hogy lehűljön nekiestünk a fiammal finomabb mint az igazi. Köszi a receptet!! Üdv Böbe

Flóra
Flóracs, 2010-06-10 18:49

Szia! Mi sem vártuk meg teljesen amíg a csoki megszilárdult rajta :)

laraed
laraedk, 2010-06-08 18:05

Ez nagyon guszta . kipróbálásra való:))))) Üdv Edit

Gargoyle
Gargoylek, 2010-06-08 09:15

Hűűűűhűhűűűű Flóra!....Ez nagyon veszélyes..... :-D
Ki fogom próbálni.
Puszi!
Eszter

Legfrissebb cikkek

Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!
971