Oreo túrótorta karamellel recept

Oreo túrótorta karamellel
Oreo túrótorta karamellel
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept alapötlete egy amerikai blogból jött, de ott sajttortának készítették el, amit nagyon émelyítőnek találtunk, így egy másik kedvenc receptemet a túrórudi tortát hívtam segítségül. Így született meg ez a recept, ami a család egyik kedvence, ráadásul sütés nélkül elkészíthető :)

hozzávalók / 12 adag

Oreo morzsa réteg

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sütés nélküli oreós túrótorta, túrótorta oreóval
Szólj hozzá!

elkészítés

Oreo morzsa réteg

  1. A kekszet szétszedegetjük és külön tálba tesszük a tölteléket, amit majd később a túrókrémhez adunk.
  2. A kekszet ezután ledaráljuk, hogy morzsát kapjunk. Eközben a vajat megolvasztjuk a mikróban.
  3. Az olvadt vajat a kekszmorzsához adjuk. Fontos, hogy apránként adjuk hozzá, hogy eltaláljuk a megfelelő állagot. Ha kevés a vaj, akkor nem áll majd össze a morzsa kéreggé, ha túl sok, akkor nagyon zsíros lesz a morzsaréteg.
  4. A kész keveréket egy kerek csatos tortaformába tesszük és lenyomkodjuk a kezünkkel, hogy tömörebb legyen. Ezután betesszük a hűtőbe.

Karamell krém

  1. A cukrot karamellizáljuk. Én jobban szeretem dupla aljú edényben karamellizálni a cukrot, mert így nem ég oda (ha bizonytalan vagy, 1-2 evőkanál vizet adj a cukorhoz, így lassabban fog karamellizálódni és tuti nem kap le hirtelen). Amikor már majdnem aranybarna, akkor a tejszínt feltesszük melegedni (nem szabad felforralni teljesen).
  2. A meleg tejszínt apránként a tűzről levéve a karamellhez adagoljuk (vigyázzunk, mert ilyenkor forró gőz csap fel). Alaposan elkeverjük, és ha még több karamellt szeretnénk, adhatunk hozzá sűrített tejet is, de ez elhagyható.
  3. A kész karamellt hűlni hagyjuk.

Túrókrém

  1. A habtejszínt felverjük a porcukorral és egy csomag habfixálóval.
  2. A túrót (át is törhetjük, én nem szoktam, mert szeretjük, hogy kicsit rusztikusabb) elkeverjük a kekszből kivett töltelékkel és a kókuszreszelékkel.
  3. Ezután a túrókrémhez óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt.

Csokimáz

  1. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
  2. Összeállítjuk a tortát: kivesszük a hűtőből a tortaformát, benne a megszilárdult kekszmorzsa kéreggel. A kérgen eloszlatjuk a túrókrém felét, majd a langyos karamellkrém egy részét is ráöntjük. Ezután jöhet a túrókrém másik fele.
  3. A tetejére jön a csokimáz réteg, majd a karamellből bőven csorgatunk a csokiréteg tetejére is. Végül egy kevés kókuszreszelékkel még feldobjuk :)
  4. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük pár órára, de akár egy egész északára is.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 68 817
elküldve: 16
receptkönyvben: 675
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: 3

szakács

Rooney

Mióta szakács: 2014.09.25.
1 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Online Evi
Online Evi Sun, 2016-08-21 12:48

Sajnos azt kell mondjam,hogy sok a receptben a hiba.
Mindent a leírtak alapján csináltam és mégsem sikerült,pedig egyszerű a recept.
Az első dolog,hogy a kekszhez képest kevés a vaj és nem árt még valami folyadék is,pl. tejszín.A karamell leírásából kimaradt,hogy a tejszín hozzáadása után még főzni kell. A tejszín mennyiségét itt is és a csokimáznál is sokallom nem is kicsit.
Az elgondolás jó de a kivitelezesnél nem árt ha az ember tud improvizálni,mert ha valaki nagyon a recept szerint csinál mindent annak ne biztos,hogy sikerül.

Gaby
Gaby Sun, 2015-04-26 06:37

Az nem derült ki, hogy mennyi kekszet kell elkülöníteni a töltelékhez. És hogyan adom a töltelékhez? Nem változtat a túró szép, fehér színén?

Rooney
Rooney / Rooney Sun, 2015-04-26 19:08

Kedves Gaby, a kekszet nem darabszáma kell kettészedni, hanem ki kell a töltelékét szedni, azt kell magától a keksz résztől elválasztani. A keksz részből lesz a morzsaréteg, a keksz töltelékét adjuk csak a túróhoz, így az nem fogja elszínezni a túrót, mivel a töltelék is fehér. :)

perika72
perika / perika72 Tue, 2014-10-21 20:41

Kedves Rooney!
Elkészítettem a tortát,de nem tudom hogyan lesz karamellizált cukorból és 2 dl melegített tejszínből egy olyan réteg, ami nem folyik ki a sütiből! Nekem nem sikerült.
Várom a tanácsaidat.Előre is köszi: perika

Rooney
Rooney / Rooney Thu, 2014-10-23 13:24

Kedves perika72,

miután a tejszínt apránként hozzáadod a karamellizált cukorhoz, addig kel főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni. Utána hagyni kell kihűlni, amennyire csak lehet. Minél jobban kihűl, annál sűrűbb lesz. Őszintén szólva, szerintem még nekem sem sikerült kétszer egyforma állagú karamellt csinálnom :) Ha bizonytalan vagy, ne add hozzá az összes tejszínt, akkor sűrűbb lesz. Ha túl híg, akkor pedig csak keveset csorgass a 2 réteg közzé (vagy ez el is hagyható) és többet tegyél a tetejére :)

Rooney
Rooney / Rooney Sat, 2014-10-11 11:22

Kedves Pianista,

Én 25cm-es kerek, csattos tortaformát használok. De lehet szerintem más formába is, illetve kisebbe is, legfeljebb kicsit vastagabb lesz a morzsa réteg. :) nagyobba viszont túl vékony lesz és akkor nem lesz tartása.

Pianista
Pianista / Pianista Fri, 2014-10-10 13:26

Kedves Rooney!

Nagyon tetszik a recept, meg fogom csinálni. Mekkora tortaformában készíted?

588