Undorodnak az amerikaiak a kapucsínós chipstől

Csaknem egymillió online voks után a győztes az új wasabi-gyömbér ízesítésű chips lett a Lay's szavazásán. A kapucsínó ízű burgonyasziromtól kiakadtak az amerikaiak.

A chipsverseny döntőjébe jutott új termékek július végén kerültek a boltok polcaira az Egyesült Államokban, a vásárlók közösségi oldalakon szavazhattak kedvencükre. A tavalyi verseny győztese a sajtos-fokhagymás kenyér ízű burgonyaszirom volt, amely még mindig kapható.

A wasabi-gyömbér ízű burgonyaszirom egy New Jersey-i ápolónő, Meneko Spigner McBeth ötlete volt, ő egymillió dollárt vagy az eladott termékek utáni egyéves bevétel bizonyos százalékát fogja kapni attól függően, melyik összeg a magasabb.

Ram Krishnan, a Frito-Lay's marketingfőnöke szerint a versenyből egyértelműen kiderült, hogy az amerikaiak több nemzetiségi ízre vágynak.

A döntő egyik vesztese a kapucsínó ízű burgonyaszirom lett - a terméket a világhálón szavazók közül sokan undorítónak és émelyítőnek találták. Krishnan szerint azonban az is komoly eredmény, hogy az íz bekerült a négyes döntőbe.

A verseny eredetileg az Egyesült Királyságból indult, majd 14 másik országban is megrendezték, mielőtt tavaly elérte volna az Egyesült Államokat. Szaúd-Arábiában a pizza, Egyiptomban a garnélarák, Új-Zélandon a tradicionális vasárnapi sült, míg Szerbiában az ecetes uborka ízesítésű burgonyaszirom volt a legnépszerűbb.

(via BuzzFeed/MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek