Te láttad már a világ legcukibb zöldségét, a dinnyeuborkát?

Ez a zöldség (gyümölcs?) annyira aranyosan néz ki, hogy nem nyugszunk, míg ki nem próbáljuk. És egyik kolleganőnk kertjében épp meg is termett...itt a cuki DINNYEUBI!

Az ember néha elhiszi, hogy már minden növényt, élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt ismerünk, erre tessék, kiderül, hogy létezik egy apró méretű, uborka és görögdinnye képzeletbeli kereszteződéséből létrejött hipercuki csoda, a DINNYEUBORKA (angolul cucamelon (cucumber + melon), amit sajnos nem tudtunk magyarul überelni.)

A cucamelon egyfajta uborka, csak citrusos ízzel, egyenesen Közép-Amerikából és Mexikóból – hívják pepquinosnak is vagy egérdinnyének is, hiszen akkora, mint egy szőlőszem, kinézetre pedig egy mini görögdinnyére hasonlít.

Jó hír, hogy otthon is elég könnyű termeszteni, könnyen gyökeret ereszt és virágzik, és ezernyi apró mini dinnyeubit terem!

Savanykás citrusos íze miatt csak úgy magában is irtó finom, de szuper salátákhoz adva vagy savanyúságnak, kinézete miatt pedig tökéletes egy koktél díszeként is.

via huffingtonpost

Ezeket olvastad már?

Válaszd ki a legédesebb dinnyét 5 lépésben

A görögdinnye vásárlása mindig nagy dilemma: a boltban hosszasan állhatunk a zöld gömbök előtt, kopogtatva, szagolgatva őket, beszélve hozzájuk, és még ezek után is simán lehet, hogy amit hazaviszünk, nem lesz olyan édes. De akkor mégis mire figyeljünk?

Brecz Judit

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!