Bárhogyan is hívjuk ezt a mennyei krumplis fogást, a lapcsánka kiűzhetetlen kedvenc a nyári fogások közül. Jöjjenek a latkeszek, tócsnik, minden mennyiségben!
Hanuka a fény ünnepe, amikor is a zsidó családokban nyolc napon át minden este eggyel több gyertyát gyújtanak meg a menórán, a kilencágú gyertyatartón (egy ág a szolgagyertyáé). Lássuk, milyen finomságokat fogyasztanak ilyenkor hagyományosan.
Tökfőzeléket sokan csak nyáron fogyasztanak, pedig tavasszal ugyanúgy megállja a helyét, hiszen friss kapor szinte mindig kapható a boltokban, és tökre is szert tehetünk, ha máshogy nem, fagyasztva.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.