Akácvirág

Akácvirág

Leírás

Az eredetileg Észak-Amerikából származó akác Magyarország erdeinek nagy részében megtalálható. Jellegzetes, édeskés illatáról már messziről felismerhetjük. Május-júniusban gyönyörűen virágzik. Fehér színű virága illóolajat tartalmaz, frissen érdemes szedni, a lehullottakat ne gyűjtsük össze. Teát, mézet, fánkot készítenek belőle. Palacsinta ízesítésekor használják. Köhögés csillapításra, hurut ellen, gyomorsav túltengésnél teaként nagyszerű. Az akác jellegzetes aromaanyagait még az illatszeripar is hasznosítja.

Mikor vegyem

Frissen szedhetjük május végén, júniusban. Szárított formában gyógynövénybotokban bármikor kapható.

hogyan tároljam

Szárítva, nedvességtől mentes helyen pár hónapig eláll.

100g Akácvirág

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm akácvirág?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

4 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!