Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felszolgálók árulták el, mi az a 10 dolog, ami idegesíti őket a vendégekben

A vendégek igényeinek néha nagyon nehéz megfelelni. Ezt a pincérek tudják a legjobban...

Vendéglátásban dolgozók mesélték el, mi az ami legjobban bosszantja őket egy-egy vendégben. Íme a tíz legidegesítőbb példa, amivel nap mint nap találkoznak.

1. Ugráltatás

„A legbosszantóbb dolog, ami rendszeresen megtörténik, hogy miközben az asztalokra várunk, akkor az egyik asztalnál rendelnek valamit, majd amikor kihozom, újra rendelnek, így oda-vissza kell futkosnom” - meséli egy pincér. Sokat segítene a pincéreknek, ha az ételeket egyben rendelnénk meg, és nem külön külön, amikor már egy fogást kihoznak. 

2. Szolgaként kezelik őket

Ne felejtsük, a felszolgálók is emberek! Azért dolgoznak egy étteremben, hogy teljesítsék az igényeinket, de nem szeretik, ha parancsolgatunk nekik és lekezelően bánunk velük.

3. Csettintés

Idegesíti őket, és nem is illik egy étteremben. Ennyi!

4. Gyerekek 

A gyerekek alapvetően cukik, az viszont már nem az, ha fel alá futkároznak az asztalok között. 

„Az étterem nem játszótér, az éttermi dolgozók pedig nem babysitterek, bármennyire is aranyos a gyerek” – jegyzi meg egy felszolgáló.

5. Elfelejted elvinni a maradékot

A pincér megkérdezi, hogy elcsomagolja-e a maradékot, te azt válaszolod, hogy igen. Kihozza neked egy dobozban, fizetsz, majd otthagyod. Ő feleslegesen dolgozott, az étel pedig valószínűleg a kukában landol majd.

6. Edények egymásra pakolása

Néhány vendég segítő szándékkal összeszedi a koszos tányérokat és evőeszközöket. Néha azonban instabil tornyok jönnek így létre, amit lehetetlenség egyben elvinni a mosogatóhoz. A pakolást hagyjuk inkább a profikra!

7. Zavarják őket, miközben épp mást szolgálnak ki

Sokan szeretik azt érezni, hogy ha belépnek egy étterembe, akkor ők a legfontosabb, ezért a pincér figyelje minden mozdulatukat. El kell, hogy szomorítsuk őket, vannak más vendégek is. A pincért zavarni, miközben mást szolgál ki, illetlenség is. Várd ki a sorodat!

8. Telefonfüggők

Egy étteremtulajdonos szerint a telefonon lógni addig jó, amíg az ember az asztalára vár, de mikor már leült az asztalához, nem illik pötyögni rajta. Ennél csak az rosszabb, amikor a pincér veszi fel a rendelést, mi pedig közben a telefonunkat nyomogatjuk. Aztán rögtön a felszolgálót hibáztatjuk, ha valami félremegy a rendelésnél.

9. Lopnak

A pincérek elmondása szerint a legtöbben tollat lopnak. Nem ritka azonban, hogy valaki egy poharat, vagy egy evőeszközt tulajdonít el emlékbe. 

10. Vadászó szinglik

Ne hívjuk randira a pincért, vagy ha ismerkednénk, akkor azt ne a munkahelyén tegyük! Hagyjuk őket békében dolgozni!

...ezeket láttad már?

via Insider.

Szólj hozzá!

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KJ
KJ Sun, 2017-08-27 16:38

Jaj, de érzékeny a lelkem! Hát, ha ilyen nehéz és utálatos ez a munka ezekkel az elviselhetetlen kuncsaftokkal, akkor talán nézni kéne valami jobb munkahelyet. Mindkét fél örömére! Nekünk elég, ha azok a pincérek maradnak, akik szeretik is a munkájukat meg minket, fizető vendégeket!

leonsilver
leonsilver Thu, 2017-08-24 07:43

"Ő feleslegesen dolgozott, az étel pedig valószínűleg a kukában landol majd." Ahha.. vagy inkább a következő rendelésnél kiviszik, vagy felhasználják valami más ételben.
Most mi, vendégek is kezdjük el írogatni, hogy mit utálunk a felszolgálókban?
Azt, hogy van akiből dől a piaszag? Hogy vannak tapló, paraszt felszolgálók? Hogy vannak, akik mindenkit letegeznek? Lehetne folytatni, csak minek..

Felica
F. Bea / Felica Tue, 2017-08-15 07:14

sonkanoha: Szerintem itt inkább arra gondolt, amikor kiviszi az ételt, és akkor szólal meg a vendég, hogy áhh, még is csak kérek hozzá salátát. Aztán kiviszi a salátát, aztán a másik akkor szól ,hogy hozzon egy sört is. Alap esetben a főétel befejezése után döntjük el, hogy még fér-e belénk desszert, vagy már nem, és a felszolgáló meg is szokta kérdezni, hogy hozhat-e még valamit.

sonkanoha
sonkanoha Tue, 2017-08-15 06:57

Bocs.. . A "Sokszor a kave is sokszor"-ban tul sokszor szerepel a "sokszor". :XD

sonkanoha
sonkanoha Tue, 2017-08-15 06:55

Nos...

Az egyben leadott rendelesrol szolnek.

Sokaig igy tettunk. Aztan leszoktunk rola, miutan a desszertet elobb hoztak ki, mint a foetelt. Ez torta eseten nem nagy gaz, ha sikerul elmagyarazni a gyereknek, hogy miert kell bamulnia ahelyett, hogy megehetne. De kaptunk mar fagyit is tiz perccel korabban, mint az etel.
Sokszor a kave is sokszor elsonek erkezik az asztalhoz. De volt mar olyan is, hogy a leves mar ott gozolgott, amikor az eloetelt kihoztak.

Szoval minden dolog ketiranyu...