r
Nosalty Logó

Virslisaláta pirított virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
Virslisaláta pirított virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4928.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1006 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    2866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 1778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virsliket még nyersen felkarikázzuk, majd serpenyőben kevés zsíron lepirítjuk.
  2. Eközben a tejfölt összekeverjük a majonézzel és a sóval, majd hozzáadjuk a kukoricát.
  3. A pirított virslit kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk azt is.
  4. Jól összekeverjük, és hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek. A kukorica mellett adhatunk hozzá lila hagymát és sajtot is.
  5. Pirított hagymával és ecetes lila hagymával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 2892
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 19.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi hidegtálak
további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták
Virslisaláta pirított virslivel
Kristyán Fanni 89 recept

A december szinte elképzelhetetlen egy majonézes virslisaláta nélkül, ezért elkészítettük nektek egy hagyományos, mégis ízlésesen tálalt verzióját. Ha ehhez a recepthez nyúltok az ünnepek alatt, nem fogjátok megbánni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili