Töltött savanyú káposzta tejföllel recept

Töltött savanyú káposzta tejföllel
Töltött savanyú káposzta tejföllel
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyimtól tanultam ezt az ételt. Nálunk minden ünnepen ez van az asztalon.

hozzávalók / 4 adag

A káposztához

Az alapléhez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött káposzta, darált hússal töltött savanyú káposzta

elkészítés

  1. A savanyú káposztát kimossuk, ha nagyon savanyú.
  2. A húshoz hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a beáztatott kenyeret, a sót és a borsot.
  3. Ezeket összegyúrjuk, és kis gombócokat formálunk belőle, amiket a megtisztított káposztalevélbe csavarunk.
  4. Egy nagy fazekat kizsírozunk, és az aljára teszünk káposztát. Majd rátesszük a töltéseket. Majd ismét káposzta, és addig folytatjuk, míg el nem fogy.
  5. Az alapléhez a hagymát kockákra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Majd teszünk bele 1 evőkanál lisztet és pirospaprikát.
  6. 1,5 l vizet ráöntünk, és jól felforraljuk. Mikor felforrt, ráöntjük a káposztára a levet.
  7. A káposztát addig főzzük, míg a káposzta is és a hús is puha lesz.
  8. Forrón tálaljuk tejföllel.

  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 233
elküldve: 12
receptkönyben: 132
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

Hozzászólások (2)

Szandra19
Szandra19szo, 2011-08-06 15:28

Kedves Icegirl009!!!

Nagyon szívesen!!! Nálunk is mindig ez van az ünnepi asztalon!!!!
Örülök tetszik a receptem!!!

Icegirl009
Icegirl009szo, 2011-08-06 11:11

Kedvenc ételem, minden karácsonykor ezt kérem. Nagyon köszönöm a receptet!

Legfrissebb cikkek

Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!
A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
1126