Töltött savanyú káposzta tejföllel recept

Töltött savanyú káposzta tejföllel
Töltött savanyú káposzta tejföllel
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyimtól tanultam ezt az ételt. Nálunk minden ünnepen ez van az asztalon.

hozzávalók / 4 adag

A káposztához

Az alapléhez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött káposzta, darált hússal töltött savanyú káposzta

elkészítés

  1. A savanyú káposztát kimossuk, ha nagyon savanyú.
  2. A húshoz hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a beáztatott kenyeret, a sót és a borsot.
  3. Ezeket összegyúrjuk, és kis gombócokat formálunk belőle, amiket a megtisztított káposztalevélbe csavarunk.
  4. Egy nagy fazekat kizsírozunk, és az aljára teszünk káposztát. Majd rátesszük a töltéseket. Majd ismét káposzta, és addig folytatjuk, míg el nem fogy.
  5. Az alapléhez a hagymát kockákra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Majd teszünk bele 1 evőkanál lisztet és pirospaprikát.
  6. 1,5 l vizet ráöntünk, és jól felforraljuk. Mikor felforrt, ráöntjük a káposztára a levet.
  7. A káposztát addig főzzük, míg a káposzta is és a hús is puha lesz.
  8. Forrón tálaljuk tejföllel.

  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 190
elküldve: 12
receptkönyben: 132
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

Hozzászólások (2)

Szandra19
Szandra19szo, 2011-08-06 15:28

Kedves Icegirl009!!!

Nagyon szívesen!!! Nálunk is mindig ez van az ünnepi asztalon!!!!
Örülök tetszik a receptem!!!

Icegirl009
Icegirl009szo, 2011-08-06 11:11

Kedvenc ételem, minden karácsonykor ezt kérem. Nagyon köszönöm a receptet!

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
1126