Toffifee ihlette álomtorta recept

Toffifee ihlette álomtorta
Toffifee ihlette álomtorta
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bátyám gyerekkori nagy kedvence a toffifee. A születésnapjára szívemet-lelkemet (és sok finomságot) beleadva megsütöttem az ő tortáját, amelynek ízvilágát az említett édesség ihlette. 

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Csokoládéhab

Vaníliás főzött krém

Trüffelkrém

Ganache

Karamell

Díszítés

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládés-vaníliás-karamellás-mogyorós torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  4. A habverő legalacsonyabb fokozatán, óvatosan, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet úgy, hogy egy tojássárgája után egy kanál lisztet keverünk hozzá.
  5. Kivajazott, kilisztezett tortaformában hőlégkeverésen, 180 fokon sütjük kb. fél órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni.

Csokoládéhab

  1. Az egész tojást és a két tojássárgáját elektromos habverővel elkeverjük kb. 1 percig, ez nem lesz nagyon habos, a homogén állag elérése a fő cél.
  2. Egy evőkanál cukrot egy evőkanál vízzel sűrűre főzünk 5 percen keresztül, amíg sűrű szirup lesz. Majd gyorsan, a tojásmasszához keverjük habverővel.
  3. Az étcsokoládét olvasszuk meg vízgőz felett. (Én mikróban szoktam, de nem minden mikró alkalmas rá, ezért nem ajánlom.)
  4. Verjük habbá a hideg cukrászhabot (hulala, cukrozott tejszín, bármi jó a többi krémhez is, csak legyen édesített! ha biztosra szeretnénk menni, lehet egy csomag habfixálót adni hozzájuk, én nem szoktam), és keverjük össze a tojásos masszával és az olvasztott csokoládéval.
  5. Készen is van az egyik réteg krém! Tegyük félre a hűtőbe.

Vaníliás főzött krém

  1. Keverjük el a tojások sárgáját a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, 2 evőkanál liszttel. Tehetünk bele egész vaníliarudat is, amit a végén kiveszünk. Főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, elektromos habverővel keverjük hozzá a vajat. Tegyük hűtőbe.
  3. Verjük habbá a hideg cukrászhabot, és alacsony fokozaton keverjük össze a főzött krémmel.
  4. Ez a krém is elkészült! Tegyük hűtőbe.

Trüffelkrém

  1. A trüffelkrémhez gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük el a kézmeleg tejszínnel, majd hagyjuk hűlni.
  2. Verjük habbá a cukrászhabot, és keverjük el a csokoládés masszával.
  3. Tegyük hűtőbe.

Ganache

  1. Olvasszuk meg gőz felett a csokoládét, majd adjuk hozzá a kézmeleg tejszínt, keverjük el alaposan.

Karamell

  1. Karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a vizet, és főzzük sűrűre kb. 5-10 perc alatt.
  2. Ez után hagyjuk hűlni 10 percet, és keverjük el benne a vajat.

A torta összeállítása és díszítése

  1. A piskótát vágjuk el 3 felé.
  2. Az alsó piskótára vigyük fel a csokoládéhab réteget.
  3. Tegyük a rétegre a következő piskótaszeletet, és kenjük rá a vaníliás krémet.
  4. Jöhet az utolsó piskótaréteg. Ezután a trüffelkrémmel vonjuk be az egész tortát.
  5. A torta szélét díszítsük pirított, tört mogyoróval.
  6. Ezután a karamellt töltsük uzsonnás zacskóba, és a zacskó sarkára vágjunk 1 centis lyukat. Ebből nyomjuk ki a karamellt a torta felső részének szélére, körbe, cikk-cakk mintában, ami emiatt szép lassan, fordított u alakban folyik le a torta oldalán.
  7. A ganache-t a torta közepére kör alakban vigyük fel, ezzel idézve a toffifee külsejét. Végül egész pirított mogyoróval szórjuk meg a ganache-t.
  8. A torta elkészült. Legalább egy órára tegyük hűtőbe, mielőtt felvágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 3200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 35 206
elküldve: 17
receptkönyvben: 339
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 2

szakács

orsimozner

Mióta szakács: 2015.03.13.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2017-06-13 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.06.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Böske63
Böske63 v, 2016-07-17 19:00

Nagyon finom lett a torta! Kicsit több vele a munka mint egy átlagos sütivel, de az íze mindent kárpótol. A lányom diplomaosztójára sütöttem meg, és lenyűgöztem vele a családot. Köszönöm a receptet:)

k.margaréta
k.margaréta k, 2016-06-14 18:25

Kedves Orsimozner!
Csodálatosan szép, gratulálok. Jó munkás sütike az biztos.
Üdv. Margit

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2016-06-12 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2016-06-11 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.06.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

797