r
Nosalty Logó

Tigris kenyér Ana's Kitchen konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ana's Kitchen
Tigris kenyér Ana's Kitchen konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 2193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Teteje

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3768.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 2193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Tészta

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt futtassuk fel langyos cukros vízben. Egy tálba tegyük a lisztet, a sót, jól keverjük össze és adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és az olívaolajat. Ezután jól gyúrjuk össze a tésztánkat.
  2. Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 30 percig. Ez idő leteltével gyúrjuk össze a tésztánkat és tegyük újra kelni 45 percre. Amíg kel, addig készítsük el a tetejére a bevonatot. Tegyük egy tálba a hozzávalókat, jól keverjük össze, egy sűrűbb masszát fogunk kapni. Ezután hagyjuk állni 10 percig, hogy kellően felfusson az élesztő.
  3. A sütőt melegítsük elő 190 C fokra és helyezzünk egy hőálló tálba vizet, amit tegyünk be a sütőbe.

Teteje

  1. A megkelt tésztából kör alakot formázunk és egy ecset segítségével bekenjük a tetejét a lisztes masszával. Szép mintás és finom ropogós lesz ezáltal a teteje. 190 C fokon 30 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 375
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tigris kenyér Ana's Kitchen konyhájából
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Tészta

Teteje

Címlapról ajánljuk

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.

Lakos Benedek

További cikkek