Tej-tojásmentes palacsinta recept

1 adag
507
kcal
Tej-tojásmentes palacsinta
Tej-tojásmentes palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kislányom, Gitta nagyon édesszájú, és mint a gyerekek nagyon szereti a palacsintát. Amikor kiderült, hogy ételallergiás teljesen kétségbe estem, hogy hogyan fogok én ezután palacsintát sütni neki tojás nélkül. Próbálkoztam. Ismételten a háziállatok legnagyobb örömére. Azóta sem evett annyi szakadt és "kissé" odaégett palacsintát két fekete cicánk: Lucifer és Kormi, mint abban az időben. A fiam, akinek semmi allergiája nincs, nem hajlandó megenni az alaprecepttel készített palacsintákat már jó ideje. Eleinte mind a kétféleképpen sütöttem, de ma már csak ezt a receptet használom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsintatészta tej-és tojásmentesen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilárd hozzávalókat egy mély tálban összevegyítjük.
  2. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a vizet.
  3. Végül az olajat is belekavarjuk.
  4. A palacsintasütőt jól átforrósítjuk és kevés olajjal kikenjük.
  5. Megsütjük a palacsintákat.

statisztika

beküldve:
nézettség: 58 643
elküldve: 7
receptkönyben: 434
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

anikax

Mióta szakács: 2008.06.21.
14 recept

Hozzászólások (23)

zsubidooo
zsubidooov, 2013-09-01 20:32

Megcsinaltam, csirkemellel toltve es isteni lett!! Ajanlom mindenkinek hogy probalja ki ezt a verziot is, megeri!
Koszi!!
zsuzsa

zsubidooo
zsubidoooh, 2013-08-19 21:03

Kedves Anikax!
Csak mos talaltam meg a recepted es nagyon orulok, mert en is ujdonsult allergias vagyok tejre tejtermekekre es tojasra. Viszont a nagylanyom (es en is) imadja a palacsintat, de valahogy el ment a kedve sutni az eredeti recept szerint, mert sajnalt engem hogy nem ehetek. Most viszont a jovoltadbol, meglepikent meg fogom sutni hetvegere mivel szombaton erkezik.
Köszönöm hogy megosztottad!!!!!!

rozsaszinparduc
rozsaszinparduch, 2013-01-28 22:11

Kedves Anikax!
Szerencsére én sem szenvedek ételallergiától, viszont régóta szerettem volna egy olyan palacsinta receptet, ami egészséges. Próbáltam már több teljes kiőrlésű receptet, de valahogy egyik sem lett az igazi. Vastagak lettek, szakadtak, nehéz volt őket megfordítani. Ez viszont tökéletes! Úgyhogy köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk.

Incike81
Incike81p, 2012-07-20 15:42

Ehhez csak gratulálni tudok!! :)
Megsütöttem,és tökéletes! Nekem semmiféle allergiám nincs,de a kislányom még nem ehet tejes és tojásos dolgokat (ráadásul allergiagyanús),Neki keresgéltem a recepteket :)

Köszönöm szépen!!!

Incike81
Incike81k, 2013-05-14 22:32

A sors iróniája,hogy mivel a kislányomnál pár napja kimutatták,hogy tej- és tojásallergiája van (családban senkinek),így ismét ezen az oldalon kötöttem ki...
Ha már a nagyok palacsintát esznek,a 21 hónapos lányunknak is azt kell! :)
Holnap,vagy azután meg is csinálom újra!

Így ismételten köszönöm! :)

Ajandek
Ajandeksze, 2012-06-13 10:20

Szia.
Elkészítettem a palacsintát teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, és xilittel. Piha-puha lett, és nagyon finom. :-)
Köszönöm hogy megosztottad velünk a receptedet! :-)
üdv.
Évi

blondevilke
blondevilkep, 2012-05-04 05:10

Egy szóval: FANTASZTIKUS!!!!
Végre megtaláltam azt az ízt, amit ezer éve kerestem. Örök hálám! :)
Almás palacsinta készült így:
100 gr liszt, 1 ek olaj, 1 csipet szódabikarbóna, só, porcukor, vanília aroma, hideg mentes víz, 1 reszelt idared alma (leve kinyomkodva).
Az egészet egyben egy 30 cm-es tefal serpenyőben pici olajon lassan megsütöttem. Melegen egy kis porcukorral megszórtam.
Mennyei. Annyira örülök, hogy rátaláltam a receptedre. Köszi köszi köszi! :)

Randika
Randikak, 2012-03-27 06:11

ma megint megcsináltam,1 liter folyadékkal aminek a fele tej volt,40dkg liszttel és 2 kiskanál sütőporral.Na ezmár jobb volt ízre is,könnyű volt sütni és nem száradt kis:)a mennyiség is megfelet így lett 15db :)

Randika
Randikap, 2012-03-23 20:38

ma este ezt csináltam vacsira,mert nem vagyok hajlandó 60ft-ot kiadni egy db tojásért!! megörültem a receptnek,bár azt kétlem hogy ez a mennyiség 4 főre elég,nekem fél fogamra se ,így meg kellett dupláznom.Szódabikarbónát nem fogok beletenni legközelebb,mert fura utóízt ad neki,a második adagból kihagytam a keményítőt is,semmi különbséget nem tapasztaltam.Az olajozásról bárki bármit mond én mindegyik palacsinta sütése előtt olajozom a sütőt mert különben száraz,ízetlen lesz a végeredmény még az a szerencsétlen kakaó se éri el a kellő ízt benne :)legközelebb fele tejjel készítem mert nekem csak a tojás mentesség a lényeg.Köszi a receptet

sz.marcsi
sz.marcsics, 2012-02-23 11:51

Ki fogom próbálni.Végre találtam egy tejmentes palacsintát,mivel most épp egy méregtelenítést végzek és nem ehetek tejterméket.Remélem összejön.
Köszi a receptet.

anikax
anikaxk, 2011-08-30 20:47

Sziasztok!
beja,
nyugodtan tehetsz bele tejet. A keményítő helyettesíti a tojást, a víz a tejet.
Amikor tejesen csinálnom (a fiamnak, aki minduntalan azt mondja, hogy "kár volt", mert jobban szereti már így), akkor szódabikarbóna helyett csak szénsavas ásványvizet vagy szódavizet használok.

nemhusi
nemhusiszo, 2011-08-27 13:50

Ha szójatejszínt vagy szójayofut kevertek a tésztába, nem szakad olyan könnyen és nem is szárad ki hamar, ill. ha a liszt egyharmadát teljes kiőrlésűvel helyettesítitek az is segíthet. Palacsintasütőn is sok múlik...

beja
bejaszo, 2011-07-30 15:18

Szia.
Szeretném kérdezni,ha én tejet tehetek bele,akkor is fog szerinted sikerülni?

pocorgo
pocorgoh, 2011-03-07 10:48

Sziasztok! Én újdonsült glutén, búza, tej tojás allergiás vagyok, de végre találtam egy normális palacsinta receptet, amit természetesen Beiker gluténmentes lisztből csináltam. Nem olyan mint az igazi, nem lehet olyan vékonyakat sütni belőle, de én nem is szoktam, mert reszelek bele almát is. Egyáltalán nem égett le és simán megfordítottam. Finom volt, köszönöm!

Naire
Nairep, 2011-02-18 22:23

Megcsináltam a kisfiamnak, csak reszeltem bele egy kis banánt. Úgy is finom lett.

zsubidooo
zsubidoooh, 2013-08-19 21:30

Kedves Naire!
A banan remek tojashelyettesito is. Nemcsak finom de otletes is a banan a palacsintaba.
Udv.
zsubidooo

szambea
szambeaszo, 2011-01-29 14:16

Sziasztok!
Én is ezt szoktam sütni de nekem sajnos kiszárad és törik.
Nemtudom ennek mi lehet az oka.Én is szénsavas vízzel szoktam csinálni.
Szerintetek?

manyoka
manyokaszo, 2011-01-22 16:24

Sziasztok!
Ma én is megcsináltam a palacsintát, nagyon jól sikerült. Vircsikéhez hasonlóan én is étolajat tettem bele (2ek-al), és szénsavas ásványvízzel dolgoztam. Nekem 5 dl-el érte el a kívánt sűrűséget a tészta. Teflon serpenyőben sütöttem meg, szép vékonyak lettek és abszolút nem ragadtak oda. Ja, és én cukrot nem tettem a tésztába.
Köszi a receptet Anikax!

vircsike
vircsikesze, 2010-09-15 16:51

Sziasztok!
En is megcsinaltam a palit,nagyon fincsi lett,kevesebb cukrot tettem bele es tettem egy kis vanilias cukrot is,ja es etolajat hasznaltam az oliva szerintem nem jo sutesre(egy szakacs mondta)abbol is csak a tesztaba tettem egy kanallal a suteshez nem kellett hasznalnom,teflon palacsinta sutoben sutottem. Viz helyett szodat hasznaljatok az konnyebbe teszi a tesztat.Koszonom,hogy feltettetek a receptet,sajnos kislanyom tej es tojaserzekeny igy nagyon orult o is a palacsintanak.Ezentul csak igy csinalom,minek a tojas bele?Az ize egyaltalan nem rosszabb.

KZsuzsi
KZsuzsiszo, 2010-01-02 01:31

Szia Anikax,
csak annyit szeretnék mondani, hogy vigyázz, mert ha megsérül a teflon, akkor én úgy hallottam, hogy nem szabad sütni benne, mert káros anyagok szabadulnak fel belőle (a sérült helyen).
A receptjeid nagyon jók, köszi, hogy megosztottad velünk!

Hajni67
Hajni67h, 2009-11-30 11:36

 
Köszönöm:) Valószínű bennem volt a hiba, de nem adom fel:))) Köszönöm a receptet!

anikax
anikaxp, 2009-11-27 20:23

Sajnálom, hogy nem sikerült. Próbáld meg kicsit vastagabbra hagyni a tésztát - ebből nem lehet olyan vékony palacsintákat sütni, mint amit árulnak-, vagy tegyél egy kicsivel több zsiradékot alá. Teflonos volt valaha a palacsintasütőm, mára már nem az. Addig ragadt benne minden amíg újszerű állapotban volt. Remélem tudtam segíteni.

Hajni67
Hajni67p, 2009-11-27 17:19

Megpróbáltam megcsinálni a palacsintát, de sajnos nem jött össze. Nem tudom miben és hogy sütötted ki, nekem ragadt az egész, esélyem sem volt pl. hogy megfordítsam. Van valami trükkje a dolgoknak? Teflonban sütöd?

Köszi!

Legfrissebb cikkek

Csiperkegombával az egészségért
Csiperkegombával az egészségért
Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Gyönyörű belvárosi környezetben megnyitott a harmadik padthai wokbar. Az új, eddig legnagyobb és legimpozánsabb étterembe nem csak a thai finomságok miatt érdemes betérni.
507