Szirnyiki-orosz túrós lepényke recept

Szirnyiki-orosz túrós lepényke
Szirnyiki-orosz túrós lepényke
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy népszerű orosz étel/édesség. Egy laktatóbb leves után akár "főételként" is adhatjuk, mint pl. a palacsintát. Nagyon egyszerű elkészíteni és isteni finom, érdemes kipróbálni. Ha valaki szereti, tehet mazsolát is a tésztájába, úgy is készítik, de nem kötelező (én nem szeretem a mazsolát). Az íze kicsit hasonlít a magyar túrógombóc ízéhez.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4-5 ek cukor (ízlés szerint)
  • 10 dkg liszt (+5 dkg a beleforgatáshoz)
  • olaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • tejföl, cukor

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

orosz túrós lepényke, túrófánk, olajban sütött túrós lepény

elkészítés

  1. A túrót egy nagy tálban villával alaposan elnyomkodjuk.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, elkeverjük.
  3. A masszához adjuk a lisztet, jól eldolgozzuk. Nyúlós-ragacsos masszát fogunk kapni.
  4. Egy tálba szórjuk az 5 dkg lisztet, majd a túrós masszából evőkanállal mérjük ki a tésztát, golyókat formálunk belőle, lisztbe forgatjuk, majd ellapogatjuk.
  5. Bő, forró olajban sötét aranybarnára sütjük (közepes fokozaton, oldalanként kb. 3-4 percig).
  6. Ha mindkét oldala megsült, papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
  7. Tejföllel leöntve és cukorral megszórva tálaljuk (vagy cukorral elkevert tejföllel).

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 810
elküldve: 1
receptkönyben: 92
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Alyanka

Mióta szakács: 2012.10.09.
2 recept

Hozzászólások (2)

angelmouse
angelmousek, 2012-10-16 13:30

Mai ebédünk volt, nagyon fincsi, óriási sikert aratott. Köszi a receptet.

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!