r
Nosalty Logó

Szilvás parfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás parfé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1133 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 2215 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimagozzuk a szilvát, egy maréknyit kiveszünk belőle, a többit fazékba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a vanília kikapart magját, és 15-20 percig főzzük.
  3. Ezt követően turmixoljuk, majd kihűtjük.
  4. Vízgőz felett krémet főzünk a tojások sárgájából meg a tejből, és ezt is kihűtjük.
  5. Külön-külön habbá verjük a tejszínt és a tojásfehérjét.
  6. A szilvához adjuk a tejes krémet, majd beleforgatjuk mindkét habot.
  7. Három réteg fóliával bélelünk egy 12 x 8 x 25 cm-es szögletes püspökkenyérformát, és félig megtöltjük a habos keverékkel. Rászórjuk a fél szilvaszemeket, majd befedjük a maradék krémmel.
  8. Körbetekerjük a formát fóliával, és legalább egy éjszakán át fagyasztjuk.
  9. A fagyott parfét kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és 2 cm-es szeletekre vágva kínáljuk.
  • Tepsi mérete: 25x12X8
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6145
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyár végi, őszi gyümölcsökből is készíthetünk egyszerű, hűsítő desszerteket. Ezúttal szilvás parfét készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk