Szalonnás falatkák recept

Szalonnás falatkák
Szalonnás falatkák
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárónak, sör- vagy borkorcsolyának. Nincs vele sok munka, gyorsan készen van, és nagyon-nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás leveles, sós párna, besameles batyu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk.
  2. Sűrű besamellt készítünk: 2 ek vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, majd kézi habverő segítségével fokozatosan felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverjük. Sóval, borssal és metélőhagymával ízesítjük. Belereszelünk 1 marék parmezán sajtot, de ezzel már nem főzzük. Hozzákeverjük a lepirított szalonnát (kisült zsírja nélkül).
  3. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kis négyzeteket vágunk belőle. Minden négyzet közepére 1 kanálnyi tölteléket halmozunk, és széleit egymásra hajtogatva kis falatkákat készítünk. Alaposan nyomkodjuk össze a széleinél, nehogy kiszökjön a töltelék. 
  4. Tetejüket megkenjük a tojássárgájával, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 11 758
elküldve: 6
receptkönyvben: 359
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyurma13
gyurma13 Wed, 2012-08-01 20:34

Szia!
Megcsináltam ma, ez valami isteni!! Tettem bele pirított hagymát rengeteget, meg sajtot a tetejére, valami fenséges cucc!!! Köszönöm a receptet!! Ja és tényleg ilyen finom trutyis mint a képen is látszik, nagyon könnyű elkészíteni!!

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Wed, 2012-08-15 08:08

Szia!
Nagyon örülök neki, hogy elkészítetted, annak meg pláne, hogy még ízlett is!
Köszi szépen a visszajelzést! :)
bea

795