Sárgabarackos rakott kifli recept

Sárgabarackos rakott kifli
Sárgabarackos rakott kifli
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék kifli újjáélesztésre az egyik legjobb módszer, főleg, ha már unjuk mákos gubát!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen olajos maggal vagy más gyümölccsel is dúsíthatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

öntött kifli, kiflifelfújt sárgabarackkal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiflit felkarikázzuk. A tejet alaposan megmelegítjük, de nem forraljuk fel.
  2. A tojásokat és tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet, és beletesszük a kiflikarikákat.
  3. Lenyomogatjuk, és 15 percig állni hagyjuk, hogy a tej teljesen eláztassa a kifliket.
  4. Egy kisebb tepsit kivajazunk, teszünk bele egy réteg kinyomkodott kiflit, majd rászórjuk a felvágott aszalt sárgabarackokat, és rákanalazzuk a baracklekvárt.
  5. Rárétegezzük a kinyomkodott kifli másik felét, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha a kifli teteje szép barna, és meg is emelkedett, akkor elzárjuk a gázt. Tálalás előtt 15 percig pihentetjük, majd baracklekvárral megkenve és mandulapehellyel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 2 109
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
565 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

631