r
Nosalty Logó

Sajtos polenta felfújt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos polenta felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 236 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4196.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1904 micro
Összesen 1179 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségalaplét felforraljuk, és a kukoricadarát állandó keverés mellet beletöltjük, kb. 5 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a kukoricacsíraolajat. Hagyjuk kihűlni.
  2. A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra, hőlégkeverésre állítjuk.
  3. Míg a sütő melegszik, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, majd még keverve hozzáadjuk a tk-nyi citromlevet, és addig keverjük, míg kifényesedik. A sárgákat a sajttal, kevés borssal hozzákeverjük a kihűlt polentához. Ezt a masszát kis adagonként óvatosan a tojásfehérjéhez adjuk, vigyázva elkeverjük vele, óvakodva attól, nehogy összetörjük.
  4. A szufléformákat ecsettel kikenjük kacsazsírral / vagy olajjal, és vékonyan megszórjuk kukoricaliszttel. Az elkészült masszával színültig megtöltjük, tetejét elsimítjuk, ujjunkkal a karimánál elválasztjuk az edény szélétől a masszát, hogy fel tudjon jönni.
  5. 170 fokos előmelegített, hőlégkeverésessütőbe tesszük vízfürdőbe (egy tepsibe tesszük a szufléformákat és megtöltjük félig vízzel, így vízgőzben tudjuk sütni őket). 25 percig 170 fokon, utána pedig 150 fokon alul-felül sütésre állítjuk a tűzhelyet (hőlégkeverésen hamarabb megsül, és a belseje nem sülne át kellően).
  6. Ha elkészült, a sütőt kissé kinyitva még bent hagyjuk a szuflét 5-10 percig, majd csak utána vesszük ki. Így nem fog összeesni.
  7. Tálalásnál a szufléformában adjuk az asztalra, de ki is lehet venni őket. Mindig frissen tálaljuk. (A vendég várhat, de a szuflé nem).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 8,5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6269
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

Mustáros kacsamáj mellé készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos polenta felfújt
Évi néni 1830 recept

Imádom a polentát, és már napok óta szerettem volna elkészíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk