Rókagombás-tejszínes szűz recept

Rókagombás-tejszínes szűz
Rókagombás-tejszínes szűz
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerelmem egyik kedvenc étele. De én is imádom...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyafánkkal vagy jázmin rizzsel passzol leginkább.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rókagombás sertés szűzpecsenye, tejszínes szűzpecsenye, sertés szűz tejszínes gombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lehártyázott szüzet kb. 2-2,5 centisre szeleteljük. Borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben (én grillserpenyőt használtam) felhevítünk 1 ek vajat és 1 ek olívaolajat, a húsok mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük, közben sózzuk meg. Tálra szedjük, majd egy fóliával letakarjuk.
  3. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadunk fél ek vajat, majd megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott mogyoróhagymát.
  4. Hozzáadjuk a rókagombákat, kicsi lángon 15 percig sütjük, közben többször kevergessük meg.
  5. Ezután felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd az aprított petrezselyemmel megszórjuk.
  6. 5 perc alatt beforraljuk.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 778
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szandys
Szandys Mon, 2013-08-19 12:40

Mi megcsináltuk burgonyafánkkal. ( az is a te recepted) Nagyon fincsi lett, de én legközelebb csirkemellel csinálom :) Köszi a receptet