Rántott csirkemell Katharosz konyhájából recept

Rántott csirkemell Katharosz konyhájából
Rántott csirkemell Katharosz konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, gyors, hagyományos étel.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejben áztatott rántott csirke, csirkemell rántva, csirkemell rántás előtt tejben pihentetve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük ízlés szerint, én a két fél mellből 3 - 3 szeletet szoktam vágni. Sózzuk, egy tálba tejet öntünk, és egy éjszakára beáztatjuk a húst benne, hideg helyen.
  2. Másnap a tejből kiemeljük a hús szeleteket, lecsepegtetjük és bepanírozzuk. Lisztbe forgatjuk, majd a kissé sózott, felvert tojásba mártjuk, és végül a zsemlemorzsába.
  3. Nem túl forró olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük. A felesleges zsiradékot papírtörlőre szedve leitatjuk róla.
  4. Tálalás ízlés szerint hasábburgonyával, rizzsel és salátával.

Tipp: a csirke- és a pulykamell sokkal finomabb lesz, ha egy nappal a felhasználása előtt tejben áztatjuk.


 

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 015
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
433 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1173