Púpos hús gombával és paradicsommal recept

Púpos hús gombával és paradicsommal
Púpos hús gombával és paradicsommal
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy ötlet a vasárnapi rántott hús helyett! :)


hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Nyári időszakban elkészíthető bármilyen idényzöldséggel. Pl: patiszon, cukkini stb. (a keményebb zöldségféléket érdemes előtte kicsit serpenyőben kevés olajon megfuttatni, hogy meg tudjanak puhulni teljesen a sajtkéreg alatt).

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás-paradicsomos sült hús, rakott hús sajttal sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kicsit kloffolóval megütögetjük (nem kell negyon kikloffolni). Ételízesítővel és pici borssal beszórjuk, és lerakjuk egy tepsibe vagy jénaiba.
  2. Aláöntünk 1,5 dl vizet, lefóliázzuk alufóliával, és betesszük a forró sütőbe kb. 30 percre párolódni.
  3. Közben a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük.
  4. A hagymát üvegesre dinszteljük, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk fedő nélkül, míg a levét szinte teljesen el nem főtte.
  5. A paradicsomot felszeleteljük kb. 0,5 cm vastagra.
  6. Mikor a hússzeletek megpuhultak, levesszük a fóliát. Ha túl sok a lé a hús alatt, kicsit öntsünk le belőle. Utána ráhalmozzuk a hagymás gombát, rátesszük a paradicsomkarikákat és a sajtszeleteket, és kb. 10 percre még visszatoljuk a sütőbe, még a sajt jól rá nem olvad.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 189
elküldve: 1
receptkönyvben: 154
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pufinlekvár

Mióta szakács: 2011.03.06.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl p, 2011-07-01 08:50

Szia!

Köszi a gyors választ. A rizshez én is szoktam borsot tenni, de majorannával még nem próbáltam. Most feltétlenül így csinálom! A tasakos rizst én sem szeretem. :)

Jó hétvégét!

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár cs, 2011-06-30 22:31

Szia!
Nekem és a családnak is nagy kedvenc, már az összes filmjét láttam előről hátra és hátúlról előre kb 55-ször, de még mindig leköt.
Amúgy én párolt rizst szoktam csinálni hozzá, de nem a tasakost, csak úgy hagyományosan, és teszek hozzá a főzés alatt egy csipet borsot és majorannát a só mellett, na és valami fenséges jó lessz tőle, nem lessz olyan seízű a rizs. Akinek kell az még szokott enni hozzá savanyúságot is.
Nem fogod megbánni ha kipróbálod, nagyon fincsi, és nem mellékesen hamar kész.
Jó étvágyat kivánok hozzá!!!

Bató Edit
Bató Edit v, 2011-05-29 20:44

Szia Pufinlekvár!
Nagyon jó a recepted, én még felturbóztam egy kis padlizsánnal és nagyon finom lett.
Köszönettel, Edit

509