Pangasius harcsa rántva recept

1 adag
1607
kcal
Pangasius harcsa rántva
Pangasius harcsa rántva
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem bélgyulladásban szenved, így nagyon sok halat fogyasztunk. Nem olyan régen fedeztük fel ezt a tenyésztett harcsát.
Nagyon ízletes húsú hal. Bátran próbálkozzon vele, aki szereti a  halat. Nincs benne szálka, és nem zsíros a húsa. A mirelit is finom, de ha van lehetőség, érdemes a frisset vásárolni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű ebéd, vagy vacsora nagyon gyorsan, bármilyen körettel.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott pangasius, bundázott pangasius
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfilét besózzuk, borsozzuk.
  2. A tojásokat felütjük és a tejjel elkeverjük.
  3. A szokásos módon - liszt, tojás, zsemlemorzsa - bepanírozzuk a halszeleteket.
  4. Forró olajban pirosra sütjük.
  5. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 042
elküldve: 0
receptkönyben: 85
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (11)

Agostmar
Agostmark, 2011-03-15 11:37

Tej helyett joghurtban elkevert halak fűszerkeverékben érdemes pácolni és úgy kisütni. A joghurtban való pácolás eddig még minden húsnál jobban bevált, kevesebb idő, fantasztikus ízek...

Agostmar
Agostmarszo, 2011-03-19 23:48

Nagyon finom lett, a lányom találta ki hogy így készítsük, mert Ő nem igazán rajongott a pangasius filéért. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

skull.rv
skull.rvp, 2010-05-21 18:11

Én már csináltam mexikói fűszerekkel, sima paprikás liszttel, szójás - csilis páccal, mindenhogy nagyon finom.

babyfoka
babyfokaszo, 2010-04-24 15:30

 Úgy a legfinomabb a cápaharcsafilé, ha pár órával előtte sós tejbe áztatjuk (akár egy éjszakára is), és utána paprikás lisztben kell csak megforgatni, és úgy kisütni.

maria_0725
maria_0725v, 2010-04-25 16:15

Kösz a tippet legközelebb kipróbálom!
Szerintem rántva sem ízetlen.

Kat
Katp, 2010-03-05 13:14

Szerintem elég gáz, ha valaki egy rántott halat csak receptből tud megcsinálni, aztán még kritizálja is végül a receptet, mert neki nem sikerült jól az íz. Bocs!

Legfrissebb cikkek

Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
1609