Örvénylő málnás túrótorta recept

1 adag
297
kcal
Örvénylő málnás túrótorta
Örvénylő málnás túrótorta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy F. Nagy Angéla recept, ami nagyon megtetszett, de egy kicsit módosítanom kellett, a nagy családra, és a szállíthatóságra való tekintettel. Mivel a kertben nincsen málna, így a mirelit - főzött málna biztonságosabbnak és költségkímélőbbnek tűnt.

hozzávalók / 12 adag

A süteményalaphoz

A töltelékhez

ajánlat

Amit változtattam a recepten: A kekszes alapot lecseréltem egy piskóta alapra (2 tojás, 2 ek liszt, 2 ek cukor, kis sütőpor vagy szódabikarbóna), 24 cm-es formában. A krémhez 30 dkg málnát 2 ek cukorral addig forraltam, míg a szemek megpuhultak . Sűrű szövésű szitán átpasszíroztam, hogy a magok ne okozzanak problémát. Hűlni hagytam a zselatinnal. A túrót egy kis doboz mascarponéval dúsítottam. Tejszínhab helyett Hulala-t használtam, mert a tortát utaztatnom kellett. Málna és túróimádóknak ajánlom!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós málnatorta, málnás túrótorta, sütés nélkül készíthető málnás túrótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kerek (22 cm-es) tortaforma alját alufóliával kibéleljük, majd a forma alját és oldalát kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, és a forma aljára és oldalára nyomkodjuk. 20 percre jégbe hűtjük.
  2. A töltelékhez a zselatint a vízben simára keverjük, kevergetve ½ percig főzzük, majd langyosra hűtjük.
  3. A túrót a 7 dkg cukorral meg a citromlével habosra keverjük, majd a tejszínhabot beleforgatjuk, a zselatin felét belekeverjük.
  4. A málnát 2 ek cukorral turmixoljuk, és a zselatin másik felével összekeverjük. Mindkét masszát a tésztával bélelt formába öntjük, és úgy keverjük össze, hogy örvényes jellege legyen. Legalább 4 órára jégbe hűtjük, hogy megdermedjen.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24cm kerek cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 427
elküldve: 1
receptkönyben: 85
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Tízórai nélkül soha!
Tízórai nélkül soha!
Hajlamosak vagyunk lebecsülni a tízórai jelentőségét, ami felnőttként sem helyes, de a fejlődő gyerek-szervezet tekintetében egyenesen vétek. Lássuk, miért!
Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
297