Örvénylő málnás túrótorta recept

Örvénylő málnás túrótorta
Örvénylő málnás túrótorta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy F. Nagy Angéla recept, ami nagyon megtetszett, de egy kicsit módosítanom kellett, a nagy családra, és a szállíthatóságra való tekintettel. Mivel a kertben nincsen málna, így a mirelit - főzött málna biztonságosabbnak és költségkímélőbbnek tűnt.

hozzávalók / 12 adag

A süteményalaphoz

A töltelékhez

ajánlat

Amit változtattam a recepten: A kekszes alapot lecseréltem egy piskóta alapra (2 tojás, 2 ek liszt, 2 ek cukor, kis sütőpor vagy szódabikarbóna), 24 cm-es formában. A krémhez 30 dkg málnát 2 ek cukorral addig forraltam, míg a szemek megpuhultak . Sűrű szövésű szitán átpasszíroztam, hogy a magok ne okozzanak problémát. Hűlni hagytam a zselatinnal. A túrót egy kis doboz mascarponéval dúsítottam. Tejszínhab helyett Hulala-t használtam, mert a tortát utaztatnom kellett. Málna és túróimádóknak ajánlom!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós málnatorta, málnás túrótorta, sütés nélkül készíthető málnás túrótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kerek (22 cm-es) tortaforma alját alufóliával kibéleljük, majd a forma alját és oldalát kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, és a forma aljára és oldalára nyomkodjuk. 20 percre jégbe hűtjük.
  2. A töltelékhez a zselatint a vízben simára keverjük, kevergetve ½ percig főzzük, majd langyosra hűtjük.
  3. A túrót a 7 dkg cukorral meg a citromlével habosra keverjük, majd a tejszínhabot beleforgatjuk, a zselatin felét belekeverjük.
  4. A málnát 2 ek cukorral turmixoljuk, és a zselatin másik felével összekeverjük. Mindkét masszát a tésztával bélelt formába öntjük, és úgy keverjük össze, hogy örvényes jellege legyen. Legalább 4 órára jégbe hűtjük, hogy megdermedjen.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24cm kerek cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 400
elküldve: 1
receptkönyben: 84
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!
297