Örvénylő málnás túrótorta recept

Örvénylő málnás túrótorta
Örvénylő málnás túrótorta
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy F. Nagy Angéla recept, ami nagyon megtetszett, de egy kicsit módosítanom kellett, a nagy családra, és a szállíthatóságra való tekintettel. Mivel a kertben nincsen málna, így a mirelit - főzött málna biztonságosabbnak és költségkímélőbbnek tűnt.

hozzávalók / 12 adag

  • 25 dkg kókuszos keksz
  • 9 dkg olvasztott vaj

Töltelékhez:


  • 0,6 dl víz
  • 2 ek zselatin
  • 50 dkg sovány, áttört tehéntúró
  • ¾ dl citromlé
  • 7 dkg + 2 ek cukor
  • 3 dl habbá vert tejszín
  • 25 dkg friss vagy fagyasztott málna

ajánlat

Amit változtattam a recepten: A kekszes alapot lecseréltem egy piskóta alapra (2 tojás, 2 ek liszt, 2 ek cukor, kis sütőpor vagy szódabikarbóna), 24 cm-es formában. A krémhez 30 dkg málnát 2 ek cukorral addig forraltam, míg a szemek megpuhultak . Sűrű szövésű szitán átpasszíroztam, hogy a magok ne okozzanak problémát. Hűlni hagytam a zselatinnal. A túrót egy kis doboz mascarponéval dúsítottam. Tejszínhab helyett Hulala-t használtam, mert a tortát utaztatnom kellett. Málna és túróimádóknak ajánlom!

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós málnatorta, málnás túrótorta, sütés nélkül készíthető málnás túrótorta

elkészítés

  1. Egy kerek (22 cm-es) tortaforma alját alufóliával kibéleljük, majd a forma alját és oldalát kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, és a forma aljára és oldalára nyomkodjuk. 20 percre jégbe hűtjük.
  2. A töltelékhez a zselatint a vízben simára keverjük, kevergetve ½ percig főzzük, majd langyosra hűtjük.
  3. A túrót a 7 dkg cukorral meg a citromlével habosra keverjük, majd a tejszínhabot beleforgatjuk, a zselatin felét belekeverjük.
  4. A málnát 2 ek cukorral turmixoljuk, és a zselatin másik felével összekeverjük. Mindkét masszát a tésztával bélelt formába öntjük, és úgy keverjük össze, hogy örvényes jellege legyen. Legalább 4 órára jégbe hűtjük, hogy megdermedjen.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24cm kerek cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 245
elküldve: 1
receptkönyben: 78
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!